Cine nu cunoaste romantica poveste de dragoste dintre vampirul Edward Cullen, simbolul perfectiunii masculine si protagonistul viselor fetelor de pretutindeni si muritoarea Bella Swan, probabil cel mai invidiat personaj feminin de pe Terra? Asa cum iubirea lor a facut inconjurul mapamondului, transpunerea pasiunii adolescentei iubitoare de monstrii mitici, cu suflet de aur, a devenit o adevarata legenda cinematografica.

Pune mana pe cea mai apropiata cutie de servetele si fa provizii consistente de inghetata pentru ca suntem gata sa discutam despre sfarsitul uneia dintre cele mai apreciate saga.  

Incasari ce au spart toate recordurile  

Cu un subiect fascinant, nemaiabordat pana la aparitia sa, saga Twilight a stabilit record dupa record. Povestea epica de dragoste dintre impiedicata Bella si aparent perfectul Edward a cucerit inimile adolescentilor de pretutindeni si a atras incasari de milioane de dolari. A relansat vampirii in trend, a scos romantismul la lumina si a transformat in aur tot ceea ce a atins.

Astfel, cele cinci filme aparute: Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn Part 1 si recent lansatul Breaking Dawn Part 2 au depasit fabuloasa suma de 3 miliarde de dolari, cu mentiunea ca cel mai nou membru al familiei Amurg abia a aparut pe ecranele din toata lumea, reusind sa stranga, in doua saptamani, 227 de milioane numai pe teritoriul Statelor Unite. Se mai mira cineva ca pielea vampirilor straluceste precum diamantele?

Bineinteles, nici vanzarile de carte cu care se poate lauda autoarea, Stephenie Meyer, nu sunt mai prejos. Cele patru titluri aparute in saga Amurg au adunat castiguri de peste 116 milioane de dolari, un record demn de toata admiratia. Daca introducem in ecuatie si numeroasele premii pe care seria le-a adunat, de-a lungul timpului, cele mai celebre fiind „Publishers Weekly’s Best Children’s Books of 2005”, decernat primului volum, „Amurg” si British Book Award „Children’s Book of the Year” pentru la fel de mediatizatul „Zori de zi”, incepem sa discernem, printre picaturi, tabloul unuia dintre cele mai mari succese de casa ale ultimilor ani.

Numerele de mai sus atesta, in toata splendoarea lor, calitatea de fenomen a multiubitei saga. Ce a transformat insa Amurg in legenda e, inainte de toate, subiectul, ce nu are cum sa te lase indiferent/a. Adolescenti de pretutindeni, iata povestea Bellei si al lui Edward al sau!  

O iubire ce nu va apune niciodata  

Cine nu cunoaste istorisirea plina de emotie, sacrificiu si pasiune a adolescentei indragostite de un vampir? Dincolo de incasari, de premii si vanzari de carte, de critici si laude, se afla dragostea pentru o opera literara, pentru o pelicula ce a unit inimi, a scurs lacrimi pe obrajii umezi ai cititorilor, a impletit vise si a indeplinit dorinte.

Ultimul capitol din saga „Amurg” inseamna, inainte de toate, desavarsirea Bellei, transformarea ei in ceea ce autoarea a prefigurat inca din paginile primului volum: un vampir insetat de sange. Devenita „doamna Cullen” si mama lui Renesmee, ea trebuie sa invete sa isi controleze noile porniri, de „newborn”. Si tocmai cand lucrurile pareau sa se indrepte spre un binemeritat happy-end, cei doi indragostiti sunt obligati sa dea piept cu una dintre cele mai mari provocari la care au fost supusi de Meyer: clanul Volturi a aflat despre existenta fiicei lor, si, convinsi ca au de-a face cu un copil nemuritor, planuiesc sa o ucida si sa distruga in acelasi timp intregul clan Cullen. Vampirii nostri preferati vor porni in cautarea unui puhoi de aliati, care de care mai dotat cu puteri speciale, cu scopul de a servi drept martori nedreptatii pe care Volturi sunt pe cale sa o comita.

Vor reusi Bella si Edward sa scape cu viata din infruntarea cu familia regala a vampirilor, iar dragostea lor epica isi va gasi, in sfarsit, implinirea?   Citeste mai departe