Peste tot intalnim mai in toate ziarele, pe toate panourile publicitare, reclame numai promisiuni ale viitorilor deputati si senatori. Tot felul de promisiuni care mai de care mai tentante. Mai, mai ca am crede ca ceva se va schimba si nu este vorba doar de o lupta in spatele careia se afla o multime de interese. Nici un candidat nu a avut rabdarea necesara sa vina si sa vorbesca pur si simplu cu electoratul, sa afle care sunt pasurile oamenilor.

Curiosi din fire am discutata cu cativa pitesteni sa vedem, si noi cati din oamenii care se cred capabili sa ne reprezinte in Parlament, stiu cu adevarat care sunt problemele si ce nevoi au oamenii. Norocosi sau nu am aflat ca o parte din candidati au fost sa discute, cu viitorii lor alegatori dar au purtat dialogul dupa bunul plac al acestora. Sa nu mai zicem, ca multe dintre persoanele cu care am vorbit ne-au marturisit ca sunt usor dezamagiti de catre cei care candideaza, si mai ales ca multi sunt tentati sa nu se prezinte la vot.

Multe am avut sa aflam de la oameni care la prima vedere par simpli, dar destul de intelepti, absolventi ai scolii vietii. Majoritatea au cerut ca parlamentarii nostrii sa nu mai minta cu nerusinare, pana obtin voturile, daca promit ceva sa se si tina de cuvant.

Sa nu uite de oameniii care au crezut in ei si le-au acordat votul de incredere. Dar ca sa nu mai lungim vorba, mai bine facem cunoscute asteptarile oamenilor. Pretentii multe nu au, vor doar sa li se respecte drepturile garantate prin Constitutie, batranii spera la pensii mai mari din care isi pot cumpara medicamentele zilnice.

De fapt, ideea de baza este ca toti cei cu care am dialogat doresc un trai decent nu extravagant, ci sa isi poata asigura strictul necesar. Dar cum tot o vorba din popor zice “mult a fost, putin a ramas” pana la alegeri nu mai este mult asa ca vom vedea daca si promisiunile vor fi respectate.