Sursa foto: unsplash.com

Gardurile sunt o solutie eficienta de delimitare a proprietatilor, iar de cele mai multe ori joaca si un rol de protectie si de pastrare a intimitatii. Din acest motiv este necesara alegerea corecta a tipului gard, care sa confere in acelasi timp si un aspect estetic deosebit. Iata cum poti alege modelul de gard potrivit si care sunt lucrurile la care trebuie sa fii atent.

Alege un gard sigur și rezistent

Un gard rezistent iti va garanta utilizarea pentru o perioada cat mai lunga de timp. Alege accesorii si sipca metalica pentru gard online de pe Mathaus.ro si bucura-te de materiale de calitate, sigure si eficiente, intr-o gama variata de culori.

Sipca metalica este cu mult mai rezistenta decat variantele traditionale din lemn, iar unele modele de sipca pot chiar sa imite textura, culoarea si modelul lemnului. Astfel te poti bucura de un aspect special al gardului, dar si de rezistenta pieselor metalice, cunoscute pentru faptul ca pot fi utilizate chiar si la exterior, in contextul intemperiilor. 

Gardurile vor rezista la vanturi puternice, la zapada, ploaie sau soare excesiv, pentru ca elementele metalice sunt tratate anticoroziv. 

Alege un gard estetic, potrivit stilului gradinii tale

Chiar si spatiile exterioare pot respecta anumite stiluri de amenajare sau pot beneficia de influente din partea acestora. Pentru a respecta in totalitate aceste cerinte de peisagistica, va fi nevoie ca si gardul sa respecte anumite conditionari. 

Culoarea, tipul sau inaltimea gardului sunt aspecte foarte importante atunci cand vorbim despre amenajarea exterioara a spatiilor, asa ca alege din magazinele de profil acele modele de garduri potrivite pentru tine.

Cel mai adesea sunt folosite garduri cu inaltime de circa 1.5-1.8 m, care nu permit un grad mare de vizibilitate, iar in ceea ce priveste culoarea nu exista niciun fel de conditionare stilistica.

Alege gardul in functie de buget

Bugetul este de asemenea important atunci cand vine vorba despre amenajarea imprejmuirilor exterioare, pentru ca preturile variaza destul de mult in functie de materiale. 

Gardurile din sipca metalica sunt in prezent varianta cea mai accesibila ca pret, asadar daca vrei o optiune care sa iti ofere calitate, fara costuri foarte mari, atunci aceasta este o solutie perfecta. 

La polul opus, daca vrei un gard scump, dar si eficient, atunci poti alege garduri din fier forjat sau garduri din beton. Ieftine si cu o rezistenta relativ scazuta sunt gardurile din lemn sau gardurile din tabla, care nu ofera insa caracteristici prea bune in ceea ce priveste rezistenta. 

Alege gardul in functie de gradul de intimitate oferit

Daca vrei un gard care sa nu permita un grad mare de vizibilitate din exterior spre interior, atunci cea mai buna solutie este sa alegi un gard opac, din materiale care pot fi debitate pe lungime, fara a fi nevoit sa imbini portiunile. Gardurile care te protejeaza, din punct de vedere al intimitatii, sunt:

  • Gardurile din beton- sigure, rezistente, opace, insa prezinta dezavantajul de a nu permite maselor de aer sa circule foarte bine;

  • Garduri din sipca metalica- permit aerisirea, dar nu permit vizibilitatea;

  • Garduri din fier forjat cu policarbonat- foarte avantajos la nivel de rezistenta si intimitate, insa cu costuri relativ mari;

  • Garduri din lemn- ofera intimitate, insa rezistenta lor este destul de mica.

Alegerea gardului ar trebui sa tina cont de toate aceste aspecte, pentru ca gardul reprezinta o investitie pe termen lung care trebuie sa raspunda nevoilor fiecaruia dintre noi. Alege sa cumperi materialele din magazine specializate sau cere detalii specialistilor cu privire la caracteristicile acestora, pentru a fi sigur de alegerea facuta.