Dupa 20 de ani de incompetența, mai vreți politicieni romani?

Nu se pot plange politrucii ca n-au avut timp sa arate ce pot. Fiecare partid a fost la guvernare de cel puțin doua ori. Și ce-au facut din Romania? Praf și pulbere! Daca i-am lasa inca 20 de ani (presupunand ca Romania nu da faliment intre timp) credeți ca la final ar fi mai bine? Ar arata Romania a țara și nu a groapa de gunoi? Eu nu cred.

Avem nevoie de manageri straini!

Sa nu uitam ca tot un manager strain, regele Carol I, a creat statul roman. Si puteți sa fiți siguri ca nu iubea nici Romania, nici poporul roman. Dar acceptase un post, iși luase niște obligații, așa ca și-a indeplinit sarcina cat a putut de bine. Ein Mann, Ein Wort. Managementul n-are treaba cu iubirea. Managementul e o afacere și o profesie.

Pai credeți ca politrucii aștia, care iși baga și iși scot demisia de 3 ori pe zi, care dau legi și le incalca tot ei luna urmatoare, care arunca vina unul pe altul ca la gradinița, credeți ca tantalaii aștia au vreo urma de responsabilitate și profesionalism? Seamana ei a manageri? Ei, care o viața intreaga n-au facut decat sa arda gazul in Parlament, pe banii statului? (asta cand n-au chiulit ca niște elevi repetenți). Aștia care, fara contracte de stat, dau faliment in doua saptamani, vreți sa se priceapa la afaceri la nivel global? Gașca PSD-PDL-PNL, aștia sunt managerii care trebuie sa scoata Romania din cea mai grava criza economica din istorie? Hehe…sa fim serioși…

Externalizarea, singura soluție.

Am mai spus deja: cu banii pe care ii fura romanașii aștia (circa 3 miliarde de euro pe an) putem sa angajam cea mai buna firma de management de pe planeta! L-am putea angaja pe Warren Buffet! Și se ocupa firma aia și de buget, organizeaza și licitații corecte, face și angajari pe bune, și plan de investiții publice, și tot ce avem nevoie. Adica management profesionist.

Iar primul pas va fi externalizarea ANAF.

ANAF n-are nici o treaba cu lumea civilizata!

Romania este țara cu cea mai mare evaziune fiscala din Europa, dupa Rusia. Numai pentru atat, și ANAF trebuia desființata cu ani in urma! Mexicanii au desființat acum doi ani Vama și Poliția de Frontiera din aceleași motive: corupția și lipsa de rezultate! Noi ce mai așteptam?

ANAF-ul controleaza inima economiei romanești. Vrem mediu de afaceri, vrem creștere economica, cand ANAF face cu firmele private ce vrea mușchii ei? Pai n-o sa pupați voi ieșire din criza, cu bandiții aștia și cu legile actuale!

Cum se poarta angajații ANAF, care e mercurialul șpagilor, deja știe toata lumea (vezi articolul: Uite cum iși bate joc ANAF de firmele private). Dar nici un partid n-a mișcat un deget sa repare mizeria asta. Ce-s proști? Pai nu pentru șpagi se bat ei ca chiorii la alegeri?

Soluția e simpla: afara cu ei!

Absolut toata activitatea ANAF se poate externaliza: și controlul, și relațiile cu publicul, și administrarea datelor. Inspectorii pot fi PFA, persoane autorizate si verificate periodic (dar verificați tot de o firma straina, nu de stat. Altfel, sa te ții de șpagi și aranjamente!).

In felul asta, ați scapat și de mitinguri pentru salarii și de problema concedierilor: ca inspectorii vor lua bani, doar in funcție de cat aduc.

La relațiile cu publicul, s-a ajuns ca 6 oameni sa lucreze o singura hartie (și o mai lucreaza și prost!). O firma privata ar face același lucru la jumatate de preț, cu un sfert din angajați (și mai platește și impozit pe profit!) Iar daca publicul e nemulțumit de activitatea ei, contractul poate fi rupt pe loc și firma poate fi inlocuita – in timp ce un funcționar public e batut in cuie pe scaun.

Vreți sa scapați de avalanșa de birocrați? Vreți sa fiți tratați corect de angajații statului? Renunțați la statul roman. Externalizați totul. Ca de 70 de ani, statul roman a avut toata puterea in Romania. Și ce-a reușit sa faca, vedem cu toții!