O noua ediție a Festivalului Internațional George Enescu tocmai a inceput printr-o serie de evenimente de amploare ce au loc la Sala Palatului, Ateneul Roman, Piața George Enescu și in alte instituții culturale din București și din țara.

Prin acest Festival care de la an la an devine din ce in ce mai bine impregnat in istoria noastra cultural-artistica, Romania ajunge sa fie sonora  in sens cat se poate de pozitiv și peste granițele țarii.

Freamat in culise, melomani din multe țari prezenți, oficialitați, artiști valoroși ce performeaza pe cele mai inalte scene ale lumii, o multiculturalitate tare frumoasa perioada aceasta, ce a poposit in inima Bucureștiului pentru a celebra muzica, creații legendare și desigur creatori nemuritori cum este și George Enescu.

Festivalul s-a deschis la Sala Palatului cu lucrarea „Oedipe”, compusa de George Enescu, inspirat fiind de tragediile Oedipe rege și Oedip la Colonos, scrise de Sofocle. Impresionant unde a luat viața aceasta lucrare a lui George Enescu, unde altfel decat in mijlocul padurii:), in natura vie, premiera mondiala avand loc pe 13 martie 1936 la Opera Garnier din Paris. Iar in cadrul festivalului nostru, aseara, i-a dat din nou stralucire Orchestra Filarmonica din Londra, sub conducerea plina de efervescența dar și exacta, a dirijorului Vladimir Jurowski.

De la o ediție la alta se observa evoluția Festivalului George Enescu. Anul acesta ne-am bucurat  toți cei prezenți de proiecții superbe multimedia, o grafica adaptata lucrarii Oedipe, textul in franceza parca și el canta pe ecran…Cat despre interpreți, la mare inalțime ca de obicei.

Emoții frumoase, sensibilitate, profunzime, acorduri imbinate atat de placut și intens. In concluzie, magie artistica și la ediția 2017 a acestui festival. Va indemn sa luați parte la concertele ce se desfașoara in aceasta perioada, veți descoperi o lume fascinanta a muzicii, spun asta gustand multe stiluri muzicale. Dar longevive și imbinand atat de multe acorduri instrumentale ca lucrarile acestui gen de muzica, nu se regasesc in nici un alt stil.

Pentru cei care nu ați avut posibilitatea sa va procurați bilete, in Piața George Enescu a Ateneului Roman va așteapta o serie de evenimente cu intrare libera. Zile frumoase va dorim:).