Daca va numarați printre cei care incearca sa aplice ceea ce aud in stanga și dreapta ca ar fi obiceiuri sanatoase pentru minte și trup, aflați ca cel puțin 7 din recomandarile primite nu sunt chiar benefice.

Aflați, așadar, in cele ce urmeaza care dintre practicile promovate de mass-media, medici sau parinți și adoptate ca bune in sine sunt de fapt, niște prejudecați, potrivit unui articol recent din Huffington Post.

1. Beți multa apa

Cel puțin 1,5 litri de apa pe zi și nici un centilitru in minus, ne spun specialiștii cu fiecare ocazie.Toata lumea este de acord ca apa este unul din elemente esențiale, ce intrețin viața dar aceasta nu inseamna ca cu cat veți bea mai multa apa, cu atat veți fi mai sanatoși. Prea multa apa poate reduce considerabil cantitatea de sare din sange și, creand un dezechilibru. In plus, daca obișnuiți sa beți apa imbuteliata in sticle de plastic, trebuie sa știți ca, unele procese de imbuteliere presupun tratarea sticlelor cu anumiți compuși chimici, care conduc la dereglari hormonale.

2. Inlocuiți cocktailurile alcoolice cu cele non- alcoolice

Independent de motivele ce stau in spatele deciziei de a nu consuma alcool in anumite seri, aflați ca, daca doriți sa salvați aparențele inlocuind cocktailurile alcoolice cu cele pe baza de siropuri și nectar, introduceți in corp o cantitate importanta de zahar rafinat. Mocktailurile, așa cum sunt numite bauturile non-alcoolice pot reprezenta o soluție de o seara dar nu ar trebui sa se transforme intr-un obicei intrucat provoaca aceeași dependența ca alcoolul. Inlocuiți-le, daca doriți sa fiți perfect treaz la o petrecere, cu sucuri naturale.

3. Confesați-va

Este bine sa vorbești despre problemele tale pentru ca astfel oful devine mai puțin apasator. Mai mult, comunicarea este cheia relaționarii. De cate ori nu ați auzit aceste cuvinte? Din pacate, aceasta maxima psihologica poate avea efecte inverse asupra moralului. Rumegarea problemelor și dezbaterea lor cu prietenii poate provoca anxietate,stres și poate conduce la depresie, ne spune un studiu realizat de Universitatea Americana din Columbia. Aparent, cea mai buna soluție pentru a ieși al liman nu este atat concentrarea asupra necazului, prin discutare și dezbatare ci concentrarea asupra soluției.

4. Faceți sport dis-de-dimineața

Intr-adevar, orice tip de activitate fizica aduce beneficii trupului, minții și starii de spirit. Dar acela care a confirmat ca alergatul la prima ora a dimineții ar avea aceleași efecte, s-a inșelat. Un cercetator de al Universitatea din Brunnel a descoperit ca jogging-ul foarte matinal este “poarta” deschisa microbilor. Explicația sa este este simpla: sistemul imunitar este inca adormit și nu se poate lupta cu același eroism cu microbii sau infecțiile virale. Așadar, faceți sport dar rezervați acestei activitați un alt moment al zilei.

5. Luați complementele alimentare

Vitaminele A, B, C sau D sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Dar este foarte important sa nu cadeți prada acestor complemente alimentare, transformand carența in dezechilibru. Prea multe pastile de fier, magneziu sau vitamina B6 cresc riscul de moarte la femeile in varsta in timp ce o supradoza de vitamina E favorizeaza apariția cancerului de prostata. Mai sigur, deși mai ineficient in termeni temporali, ramaneți la consumul de fructe și legume.

6. Folosiți crema cu ecran mare de protecție

Toți cei care iși doresc o piele bronzata dar doresc sa evite o arsura sau cancerul de piele folosesc o crema de plaja cu factor de protecție cat mai ridicat. Este esențial sa va protejați de razele UV dar nu transformați crema intr-un ecran de netrecut pentru razele soarelui. Deși catalogate drept nocive, razele solare au și ele rolul lor: producerea vitaminei D. Medicii englezi recomanda, de altfel, 10 minute zilnice de bronz fara crema de protecție, tocmai pentru a impiedica carența de vitamina D din corp.

7. Consumați produse “light”

Odata cu ridicarea dietei la rangul de mod de viata, produsele light, cu un procent redus de grasimi și zahar sunt la mare cautare. Consumul lor priveaza organismul de cateva elemente esențiale cum ar fi omega 3, un acid pe care il regasim in peștele gras și in nuci și care asigura buna funcționare a inimii și a creierului.