Se spune ca inima bate mai repede cand esti indragostit. Dar simpla idee de a deschide inima si de a lasa dragostea sa va aduca cine stie unde va lasa vulnerabil. Complet vulnerabil.

„Dintre toate tipurile de prudenta, prudenta in dragoste este poate cea mai mortala pentru adevarata fericire”  – Bertrand Rusell

Suntem ingroziti sa lasam pe cineva sa intre in viata noastra.  Este ca un camp minat, nu stiti ce se va intampla cand veti face pasul urmator. Si tocmai ceea ce cautam cu totii in acele momente este controlul. Sa fim in controlul situatiei.

Pentru ca iubirea este periculoasa si misterioasa in acelasi timp. Nu este sa stiti ce se va intampla sau cum, ci sa rupeti frica pentru a invata sa va bucurati de incertitudine. 

Pentru ca cine risca nu pierde nimic, iar cine nu risca nu castiga niciodata. Pentru ca daca nu intr-o zi va veti da seama ca nu ati indraznit niciodata sa iubiti. Ca nu veti auzi niciodata pe cineva spunandu-va ca totul va fi bine.

Ca nu veti avea niciodata pe cineva acolo sa ia in brate si sa spuna ca si asta va trece. Ca nu va fi niciodata acolo pentru dvs. Si nu puteti fi niciodata acolo pentru altcineva. Conform EMATRIMONIALE.NET, daca nu incepeti sa dezvoltati aceste lucruri, nu veti sti niciodata ce este iubirea:

1. Fiti acolo

Iubirea nu creste pur si simplu. Ceea ce aveti nevoie pentru ca acesta sa infloreasca este sa apara, sa fie pe deplin prezenta. Tebuie sa fiti pe deplin dedicati pentru a va conecta cu oameni care sunt acolo gata sa va iubeasca.

In trecut, petreceati mult timp blocat, paralizat de frici si nesigurante, concentrandu-va toata energia pe protejandu-va. Si cand sunteti asa, nu sunteti disponibil pentru oamenii din jurul dvs. Nu cel putin intr-un mod autentic si real. Nu puteti iubi sau fi iubit atunci cand sunteti fizic intr-un loc, dar emotional in altul. 

Trebuie sa va concentrati mai mult pe oamenii din fata dvs. si sa lasati deoparte griji, frici si nesigurante.  Cand va veti parasi capul si veti intra in inima, veti fi gata sa iubiti cu adevarat.

2. Fiti deschisi

Nu exista inchisoare mai mare decat o inima inchisa. Oamenii se inchid adesea pentru a se proteja de rani. Ei cred ca, daca lasa pe cineva sa intre, nu vor putea controla ce se va intampla in continuare, asa ca a avea o inima inchisa evita problemele mai tarziu.

Dar permiteti-mi sa va spun ca nu este nevoie sa va expuneti partea cea mai profunda pentru a fi deschisa iubirii. Trebuie doar sa va permiteti sa lasati garda jos suficient de multe, pentru a permite altcuiva sa intre.

Permiteti sa fiti cum ati fi daca nu v-ar fi frica sa nu fiti ranit. Lasati oamenii sa se indragosteasca de dvs. si nu de imaginea pe care o vindeti, pentru ca nu este nimic mai bun decat sa va aratati lumii si ca ea va primeste asa cum meritati.

3. Fiti sinceri

A fi sincer in dragoste trece dincolo de a nu spune minciuni. Trebuie sa fiti voi, cei adevarati. Prefacandu-va ca sunteti altcineva, sau deghizandu-va sentimentele, trimiteti un mesaj ingrijorator persoanei care va iubeste.  Dati dovada de nesiguranta si frica de a fi voi insiva, iar felul in care va iubesti pe dvs., este felul in care ii invatati pe altii sa va iubeasca.

Cum poate cineva sa va iubeasca cu adevarat daca nu-i aratati adevaratul sine?

4. Fiti dispusi sa ascultati

Iubirea este o conversatie, nu un monolog. La inceput avem cu totii un cap plin de toate lucrurile pe care vrem sa le explicam, o inima plina de emotii pe care vrem sa o exprimam si o gura plina de cuvinte pe care vrem sa le spunem.

Dar daca va dati seama de asta ascultand, invatati lucruri valoroase de la partenerul dvs.  Preocuparile lui, indoielile si cuvintele lui de dragoste va pot ajuta, sustine si face ca legatura pe care o aveti sa creasca.

Toata lumea vrea sa fie auzita, sa simta ca ceea ce spun si simt conteaza pentru cineva.

Ascultarea activa inseamna o iubire extraordinara, fara sa trebuiasca sa pronuntati cuvintele.  Creeaza empatie si conexiune, creeaza o uniune intre voi care nu poate fi realizata facand alte lucruri.

Vorbeste, converseaza, discuta despre lume, despre tine, despre vise si frici. Pentru ca nu poti simti niciodata ce este iubirea cu adevarat pana nu invatati sa ascultati mai intai. Mai multe sfaturi despre relatii, casatorie, femei singure, sex, gasiti pe ematrimoniale.net.