Administratia Pietelor Sectorului 6 face rost de 20.000.000 de lei de la Primaria Sectorului 6 prin modificarea unui termen din contractul anterior de garantare a finantarii.

Din categoria “ce poti face la Primarie ca sa reusesti sa mai pui si tu un ban pe ban”, e deosebit de interesanta ultima modificare de proiect propusa de Primarul Sectorului 6, Bucuresti. Astazi a fost facuta oficiala pe site-ul Primariei cererea de modificare a Hotararii Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 45/2011 privind aprobarea garantarii unor imprumuturi interne in valoare totala de maximum 20.000.000 de lei, care sa fie contractate de catre Administratia Pietelor Sector 6 pentru finalizarea investitiilor de modernizare si reamenajare a pietelor Drumul Taberei, Valea Ialomitei si Chilia Verde.

Directorul Administratiei Pietelor din Sectorul 6, doamna Elena-Gabriela Leafu, a primit, in decursul acestui an, suma de 15.000.000 de lei prin intermediul unui imprumut bancar intern pe o perioada de 17 ani „in vederea asigurarii finantarii unor obiective de investitii de interes public local”, adica pentru „Reamenajare Piata Valea Ialomitei”, „Reamenajare Piata Drumul Taberei” si „Modernizare Piata Chilia Veche”. Conform Hotararii Consiliului Local Sector 6 nr. 45/2011, acest impumut a fost garantat de catre Consiliul Local al Sectorului 6 Bucuresti. Conform contractului de finantare, aprobat, suma de 20.000.000 de lei necesara acestor investitii urma sa fie obtinuta astfel: 5.000.000 de lei din bugetul Administratiei Pietelor Sector 6, iar restul de 15.000.000 de lei din imprumutul bancar care urma sa fie garantat de catre Consiliul Local al Sectorului 6 Bucuresti.

Referatul de specialitate inaintat de doamna Leafu sustine ca lucrarile de modernizare pentru care au fost contractate sumele mai sus mentionate nu au fost inca demarate, desi modernizarea acestor piete a fost prevazuta in planul de investitii aprobat prin H.C.L. Sector 6 nr. 18/25.02.2010. Asa ca s-a luat decizia inteleapta de a refinanta aceasta suma din bugetul Primariei Sectorului 6 prin aducerea unei modificari la Hotararea nr. 45/2011, prin care s-a aprobat garantarea unor „imprumuturi interne in valoare totala de maximum 20.000.000 de lei ce vor fi contractate de catre Administratia Pietelor Sector 6 in vederea finalizarii investitiilor pentru modernizarea sau reamenajarea pietelor din Drumul Taberei, Valea Ialomitei si Chilia Veche.”

Explicatia oficiala suna in modul urmator: „Deoarece in cursul anului 2010 lucrarile de investitii la Piata Drumul Taberei, Piata Chilia Veche si Piata Valea Ialomitei nu au fost incepute, consideram ca din eroare s-a redactat in titlul H.C.L.Sector 6 nr. 45/2011 expresia «finalizarea investitiilor», motiv pentru care se impune inlocuirea acesteia cu «executarea investitiilor».”

As dori, pe aceasta cale, sa atrag atentia asupra faptului ca sumele vehiculate in documentele aferente, cat si statutul Primariei Sectorului 6 in relatia cu Administratia Pietelor Sector 6 sunt diferite, iar documentele care ar putea oferi explicatii pentru aceste modificari, asigurand astfel transparenta, nu sunt disponibile. Cum sa nu te intrebi, ca simplu cetatean cu bun simt, despre valoarea sumei ce se vrea data cotita?