Timpul se scurge repede… Suntem deja la sfarsitul lunii lui Gustar, iar proaspetii absolventi ai ciclului de licenta isi pun inevitabila intrebare: „Eu ce master vreau sa fac?”. Se gandesc, se razgandesc, dar tot nu reusesc sa ia o decizie… In ideea de a-ti da o mana de ajutor, m-am gandit ca mult mai usor ti-ar fi daca ai avea la un loc toate ofertele facultatilor. Desigur, rabdarea cititorului internaut este limitata, iar o lista cu toate facultatile din tara si cu nenumaratele lor oferte i-ar pune cu greu la incercare. Tocmai de aceea m-a limitat la cele mai cautate universitati de stat din Bucuresti.

Ghidul Admiterii la Master (II)

La Universitatea din Bucuresti te asteapta 23 de facultati, specializate pe diferite domenii. De la matematica pana la departamentul de educatie fizica si sport, iti poti alege un master intocmai pe placul tau.

Ca un mic sfat, incearca sa privesti in perspectiva. Chiar daca ai urmat o facultate cu profil uman, incearca sa te reorientezi. De altfel, nu este musai sa te inscrii la studiile de masterat in cadrul aceleiasi facultati unei ti-ai dat si licenta. Cum spuneam, reorienteaza-te si incearca sa te indrepti acum spre real. E bine sa cunosti putin din toate, iar Universitatea iti ofera aceasta posibilitate…

Facultatea de Administratie si Afaceri

Facultatea de Administratie si Afaceri pune la dispozitia studentilor sase programe de masterat acreditate, a cate 50 de locuri bugetate pentru fiecare in parte:

Administrarea Relatiilor Publice si Asistenta Manageriala; Administratie Publica si Eficienta Sistemului Administrativ; Administratie si Politici Publice in Uniuneaa Europeana; Administrarea si Dezvoltarea Resurselor Umane; Consultanta in Afaceri; Administrarea Afacerilor Mici si Mijlocii.

In ceea ce priveste admiterea la unul dintre programele de masterat din cadrul FAA, trebuie sa stii ca se face prin concurs, pe baza mediei dintre nota finala a examenului de licenta si a notei obtinute la interviu, fiecare avand o pondere de 50%.

Perioada de inscriere: 1-10 septembrie 2011

Programul de inscriere: Luni-Vineri: 9:00-14:00; Sambata-Duminica: 9:00-12:00
Data de sustinere a interviului: 14 septembrie 2011
Taxa de inscriere: 150 lei
Durata de studiu: 4 semestre
Locuri: buget si taxa
Taxa de scolarizare: 3100 lei/an

Facultatea de Filozofie

Facultate de Biologie din cadrul Universitatii din Bucuresti pune la dispozitia stundentilor absolventi ai ciclului de licenta 100 de locuri bugetate si 100 de locuri la taxa repartizate pe sase programe de masterat:

Dezvoltare internationala si etica relatiilor internationale; Istoria si circulatia ideilor filosofice; Filosofia si istoria stiintei; Studii europene si etica relatiilor internationale; Etica aplicata in societate, afaceri si organizatii; Analytic Philosophy.

Admiterea la unul dintre programele de masterat ale Facultatii de Filozofie se face pe baza unui examen scris – care constra intr-un proiect de cercetare – si a unui interviu. Media finala va fi media artimetica a notelor obtinute la cele doua probe.

Perioada de inscriere: 1-10 septembrie 2011

Programul de inscriere: Luni-Vineri: 9:00-14:00; Sambata-Duminica: 9:00-12:00
Taxa de inscriere: 120 lei
Durata de studiu: 4 semestre
Locuri: – Buget – 100 de locuri;  Taxa – 100 de locuri.
Taxa de scolarizare: 3100 lei/an

Facultatea de Geografie

La Geografie, conducerea facultatii a propus pentru anul 2011 opt specializari pentru studiile de masterat si un total de 500 de locuri.

Managementul resurselor si activitatilor turistice; Climatologie si hidrologie; Planificare teritoriala si managementul localitatilor urbane si rurale; Geomorfologie si cartografie cu elemente de cadastru; Studii avansate in geografie; Gestiunea spațiului turistic și servicii de ospitalitate; Sisteme informaționale geografice; Evaluarea integrata a starii mediului; Air-environment risks and health response (Riscurile mediului aerian) master interdisciplinar in limba engleza.

Admiterea se face pe baza a doua probe – scrisa si orala – din tematica diferentiata pe specializari. De asemenea, studentii care aleg programul masteral in limba engleza trebuie sa sustina un interviu de competenta a limbii din tematica stabilita.

Perioada de inscriere: 1-10 septembrie 2011

Examene: Interviu pentru masterul interdisciplinar: 12 septembrie 2011
Proba scrisa: 13 septembrie 2011
Proba orala: 14 septembrie 2011
Taxa de inscriere: 250 lei
Durata de studiu: 4 semestre
Locuri: Buget – 350 de locuri; Taxa – 150 de locuri.
Taxa de scolarizare: 3100 lei/an

Facultatea de Istorie

Facultatea de Istorie are pentru admiterea de anul acesta cinci programe de masterat si anume:

Istorie si civilizatie; Istoria artei si Filozofia culturii; Istoria si practica relatiilor internationale; Studii medievale; Tehnici diplomatice.

In total, Facultate de Istorie pune la dispozitie 250 de locuri pentru studiile de masterat – buget si taxa.

Admiterea se face pe baza mediilor obtinute la cele doua probe obligatorii si anume proiectul de cercetare depus in dosarul de candidatura si ulterior sustinerea lui in cadrul colocviului de admitere.

Perioada de inscriere: 1-10 septembrie 2011 Durata de studiu: 4 semestre Locuri: Buget – 160 de locuri; Taxa – 90 de locuri. Taxa de scolarizare: 3100 lei/an

Pentru mai multe informatii intra aici.

Facultatea de Jurnaalism si Stiintele comunicarii

In luna septembrie, FJSC pune la bataie 330 de locuri repartizate pe opt programe de masterat acreditate:

Campanii de comunicare in publicitate si relatii publice; Comunicare corporativa; Jurnalism tematic; Managementul institutiilor mass-media; Productie multimedia si audio-video; Teorii si metode de cercetare in stiintele comunicarii; Jurnalism politic; Mass-media, dezvoltare, societate (in limba franceza – Medias, developpement, societe).

Perioada de inscriere: 1-14 septembrie 2011
Examene: 15-17 septembrie
Taxa de inscriere: 150 lei
Durata de studiu: 4 semestre
Locuri: Buget – 130 de locuri; Taxa – 200 de locuri.
Taxa de scolarizare: 3000 lei/an

Facultatea de Litere

Pentru admiterea din septembrie, Facultatea de Litere pune la dispozitia stundentilor 12 programe de masterat:

Studii literare romanești; Studii avansate in lingvistica – structura și funcționarea limbii romane; Teoria literaturii și literatura comparata; Etnologie, antropologie culturala și folclor; Teoria și practica editarii; Didactici ale disciplinelor filologice; Cultura și civilizație ebraica; Cultura și politica in context european și internațional; Modele de comunicare și relații publice; Consultanța și expertiza in publicitate; Gestionarea informației in societatea contemporana; Managementul informației și al documentelor.

Admiterea se face, in  functie de specializare, pe baza unui examen scris si/sau oral. Poti vedea aici calendarul detaliat al probelor de concurs.

Perioada de inscriere: 1-10 septembrie 2011

Examene: 12-16 septembrie
Durata de studiu: 4 semestre
Taxa de scolarizare: 3100 lei/an

Facultatea de Matematica si Informatica

In functie de domeniul ales, pentru anul 2011 Facultatea de Matematica si Informatica are urmatoarele programe de masterat:

Matematica:

Algebra; Analiza matematica; Criptografie si teoria codurilor; Geometrie; Matematica aplicate in finante, asigurari si biostatistica; Modelare matematica in stiintele naturii si stiinta materialelor.

Informatica:

Algoritmi si bioinformatica; Baze de date si tehnologii web; Inginerie software; Inteligenta artificiala; Programare declarativa; Sisteme distribuite.

Atat la matematica cat si la informatica admiterea se face pe baza unui examen scris si a unui examen oral. Media finala va fi media artimetica a notelor obtinute la cele doua probe.

Perioada de inscriere: 1-10 septembrie 2011

Durata de studiu: 4 semestre
Taxa de scolarizare: 3100 lei/an

In ceea ce priveste numarul de locuri pentru admiterea la master, ele se vor afisa ulterior, dupa ce vor fi aprobate de catre Minister. Urmareste aici datele actualizate cu privire la programele de master din cadul Facultatii de Matematica si Informatica.

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei pune la dispozitia studentilor 12 programe de masterat. Intra aici pentru a vedea lista completa si pentru a consulta modalitatea de admitere – examen scris si/sau oral si/sau pe baza mediei finale de la examenul de licenta.

Perioada de inscriere: 1-10 septembrie 2011

Examene: 12-16 septembrie
Taxa de inscriere: 200 lei
Durata de studiu: 4 semestre
Locuri: Buget – 225 de locuri; Taxa – 335 de locuri.
Taxa de scolarizare: 3100 lei/an

Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala

Printre facultatile cu foarte multe programe de masterat se numara si cea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii din Bucuresti. Poti consulta aici lista completa a specializarilor.

Perioada de inscriere: 1-10 septembrie 2011

Examene: 13-16 septembrie
Taxa de inscriere: 90 lei
Durata de studiu: 4 semestre
Locuri: Buget – 500 de locuri; Taxa – 500 de locuri.
Taxa de scolarizare: 3100 lei/an

In ceea ce priveste admiterea la unul dintre programele de masterat, ea se face pe baza unui eseu atasat la dosar si a unui interviu care va avea loc in perioada 13-16 septembrie.

Dosarul de inscriere trebuie sa contina, in functie de facultatea aleasa de catre tine:

fisa de inscriere tip; diploma de bacalaureat in original sau copie legalizata; diploma de licenta in original sau adeverinta de licenta pentru promotia 2011; certificat de nastere, in copie legalizata; trei fotografii tip buletin de identitate; chitanta de plata a taaxei de inscriere.

Pentru toate celelalte facultati din cadrul Universitatii din Bucuresti oferta pentru studiile de masterat nu a fost facuta inca. In acest sens, te sfatuiesc sa urmaresti zilnic site-ul Universitatii, www.unibuc.ro.