Iti amintesti seria The Killing? Creatorii sai revin cu The Hartung Case, un nou Nordic Noir care se bazeaza pe o carte (inspirata din cazuri reale) si care incepe cu o crima misterioasa care se dovedeste a fi mai complicata decat pare la inceput.

Ca si restul serialului din genul Nordic Noir, The Hartung Affair are un protagonist foarte complex, o buna doza de comentariu social, o tragedie brutala, mister, teroare si incredibilele peisaje nordice (in acest caz sunt daneze) care dau povestea o senzatie ca frigul face totul putin mai tensionat, mai urgent si mai sumbru (pe langa faptul ca protagonistii poarta look-uri de iarna foarte bune).

Cea mai buna parte este ca The Hartung Affair are suficient realism pentru a te face sa simti ca urmaresti o investigatie reala a politiei, iar autorul povestii insusi a spus intr-un interviu ca ceea ce se intampla acolo nu este in intregime fictiune.

In plus, serialul stie sa prinda spectatorul din primul minut, incepand cu un „pumn” si cu un incident care, desi la inceput nu se stie cum, ajunge sa provoace incidentele care compun serialul si care fac este atat de interesant (si captivant, este unul dintre cei pe care nu te poti opri din vizionat pana nu termini).

Se bazeaza pe o carte

Serialul danez se bazeaza pe romanul cu acelasi nume al lui Soren Sveistrup si urmareste doi detectivi de la Copenhaga care sunt fortati sa lucreze impreuna la cazul unei femei, doar pentru a gasi un Castan Man misterios in scena care face legatura cu un alt caz care credeau ca s-a rezolvat deja.

Intr-un interviu de promovare a cartii sale (care este un roman politist complex, plin de detalii si straturi care se dezvaluie treptat), autorul a spus ca, desi cazul este fictiune, s-a inspirat de faptul ca a descoperit ca familia lui avea multe secrete. si ca au trait niste tragedii, precum si niste evenimente terifiante care au aparut in stirile daneze in timp ce scria.

Nu a spus care sunt evenimentele, dar urmarind serialul se poate spune ca trebuia sa fie ceva cu adevarat oribil si brutal.

Mister din minutul 1

Acesta nu este unul dintre acele serii care incep incet si devin mai tensionate. Tensiunea si misterul cresc, dar incepe cu o scena cheie si o situatie brutala si sangeroasa.

Primul moment este cel care da tonul intregii serii si este un prim indiciu despre ceea ce se va intampla, cine ar putea fi de vina si modul in care o veche traditie din copilarie se afla in centrul tuturor. Sunt crime, disparitii si multi suspecti, iar Naia Thulin, protagonista, este persoana perfecta pentru a spune povestea.

Regia

Desigur, seria nu este o crima pura, personajele responsabile de ancheta au si propriile lor mistere si probleme personale, ceea ce ii face mai umani, mai interesanti si mai complexi si le va afecta si procesul de investigare.

Serialul are peisaje incredibile, o poveste perfecta si chiar putina groaza, dar functioneaza pentru ca au gasit actorii perfecti pentru a duce investigatia.

Mai intai o avem pe Danica Curcic (care aparuse deja in serialul Netflix Equinox), devine Naia Thulin, o detectiva care vrea sa se pensioneze si sa-si caute un loc de munca mai linistit, dar a carei obsesie de a face dreptate o duce sa lucreze intr-un ultim caz care nu este atat de simplu pe cat credeau toata lumea si asta o face sa banuiasca ca nu este primul de acest gen.

Si nu puteti rata partenerul suparator care se dovedeste a fi foarte valoros. Rolul respectiv ii revine lui Mikkel Boe Folsgaard (care a aparut in serialul The Rain), care il interpreteaza pe Mark Hess, un barbat care este trimis la Copenhaga dupa ce are unele probleme si nu este foarte multumit de asta. Hess incepe ca un personaj frustrant, dar demonstreaza rapid ca poate fi un instrument grozav de investigatie si completeaza foarte bine munca lui Thulin.

De la creatorii filmului The Killing

The Killing , care a fost pe Netflix o vreme, este unul dintre cele mai bune seriale Nordic Noir de acolo, chiar si remake-ul sau a fost perfect.

Aceasta serie a aratat ancheta uciderii unui adolescent, cu un caz care era si mai complicat decat parea. Creatorii The Killing au reusit sa umple povestea cu indicii, dar fara sa dezvaluie adevarul pana la final, iar asta se intampla si in The Hartung Affair, care este un serial care te lasa intepat si ghicit, doar pentru a dovedi ca nimic. este ceea ce pare pana la urma.

Baietii sunt mereu mai infricosatori

In centrul tuturor acestora se afla cativa copii tragici, dar si o papusa (care pare sa fie dintr-un ritual voodoo sau ceva de genul asta), numita Chestnut Man, misterioasa care functioneaza ca legatura intre diferitele cazuri care intra in joc. in poveste..

Este o jucarie „nevinovata” si pare a fi o traditie daneza de toamna, dar acel contrast de inocenta si brutalitate o face cu atat mai terifianta, brutala si cruda. Este o modalitate de a explora durerea si traumele oamenilor, dar si de a arata ca cel mai inofensiv poate fi si cel mai violent.