Animalele de companie isi pot vedea rutina modificata si se simt excluse sau geloase, asa ca trebuie adaptate la timp la sosirea unui nou membru in familie.

Sosirea unui copil de origine este o revolutie si implica schimbari uriase in rutina tuturor membrilor familiei, inclusiv animale de companie. Bebelusul va fura mult timp de la parinti, mai ales daca sunt primari, dar animalul de companie nu trebuie neglijat nici pentru ca se poate simti exclus din cercul familiei si chiar se poate simti gelos pe nou-nascut. In plus, nu trebuie sa uitam niciodata ca un animal de companie poate fi o companie buna pentru copil, atat timp cat invata sa respecte animalul.

Beneficiile fizice si emotionale ale coexistentei dintre bebelusi si animale

Potrivit expertilor , copiii care traiesc cu pisici si caini au mai putine otite, mai putine simptome sau infectii ale tractului respirator, dezvolta mai putine alergii, iar cei care sunt in contact cu trei sau mai multe animale au mai putine sanse sa sufere de alergii. ca copiii care nu locuiesc cu animale de companie. Animalele de companie ofera copiilor o socializare mai buna, o empatie mai mare si inteligenta emotionala, compasiune sau dobandirea timpurie a responsabilitatilor.

Pentru a profita de aceste avantaje si ca nici bebelusul, nici animalele de companie nu au o perioada proasta sub acelasi acoperis, exista o serie de masuri care pot facilita coexistenta, iar in acest timp, economisirea timpului si a grijii parintilor.

Adaptati rutine

Nasterea unui bebelus implica o serie de schimbari drastice in camin. La fel ca oamenii, animalele de companie au nevoie de timpul lor pentru a se adapta la situatii noi, de aceea este important ca noi rutine de timp sa fie incorporate inainte de nastere sau zonele in care animalul nu poate fi indicat. Desi poate parea excentric, este de asemenea indicat sa incepeti prin a inregistra un strigat al bebelusului, in timp ce stimuleaza pozitiv animalul de companie, astfel incat sa se obisnuiasca cu sunetul si sa nu para un stimul negativ.

Interzice jucariile

Jucariile pentru copii si animale de companie nu sunt atat de diferite. Un caine sau o pisica care traieste intr-o casa iubitoare si grijulie va avea o multime de obiecte colorate, pufoase pentru a mesteca sau zgaria. In ciuda faptului ca studiile arata ca microbii furnizati de animale de companie sunt foarte benefice pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copilului, nu este necesar sa permiteti cainelui sa mestece jucariile care se afla in patutul copilului. Prin urmare, este recomandabil sa cumparam cateva jucarii pentru cel mic in lunile precedente si sa invatam animalul nostru de companie sa nu se joace cu ele.

Du-te la veterinar

Desi, de obicei, trebuie sa va duceti animalul de companie la veterinar pentru verificari si vaccinari, inainte ca copilul sa ajunga la domiciliu, este esential sa mergeti la profesionist pentru a- l dezorma, a-l proteja impotriva insectelor si a-si actualiza vaccinurile. Nu numai pentru ingrijirea cainelui sau a pisicii, ci pentru ca acesta sa nu infecteze copilul.

Antreneaza animalul de companie

Inainte de nasterea unui bebelus, s-ar putea sa nu fie deosebit de relevant daca cainele a tras mai mult sau mai putin la lesa atunci cand a mers pe jos, daca ar sti sa astepte asezat in afara unui magazin sau daca a salutat oamenii cu accent. Insa, de la nasterea bebelusului, aceste intrebari vor fi importante, asa ca timpul pentru dobandirea acestor abilitati este inainte si nu dupa. Un handler poate fi un aliat grozav daca animalul de companie este in special rebel.

Educa copilul

Cand copilul este mai in varsta si deja se taraie pe sol, acesta poate alunga si rani animalul de companie, ceea ce va duce la un raspuns din partea animalului in autoaparare. Pentru a evita muscaturile si zgarieturile, trebuie sa educati si copilul pentru a-l respecta de la inceput.