Multi pitesteni au inteles intr-un final, ca apa de la robinet nu este tocmai recomandabila pentru sanatatea lor. Aceasta poate contine bacterii daunatoare si impuritati care duc la imbolnavirea celor cu un sistem imunitar mai slab, in special a copiilor si a femeilor insarcinate.

In urma unui sondaj realizat in centrul orasului, am constatat ca majoritatea intervievatilor au hotarat sa nu mai bea apa de la robinet deoarece aceasta nu este de foarte buna calitate. Pitestenii care consuma apa din reteaua orasului, prefera apa de izvor, care este calitativ mult superioara apei de robinet.

Oamenii de vrsta a treia nu consuma apa de la robinet de ani de zile

Tica Iordache, 76 de ani, pensionar: „Nu consum apa de la robinet de un an de zile”. Silvia Bucur, 72 de ani: „Eu beau apa de la munte.Apa de la robinet nu este buna si de aceea nu mai beau deloc”. Victor Ghinea, 54 de ani: „Nu folosesc apa de la robinet de 18-19 ani. Beau apa de la izvor, este mult mai buna si mai sanatoasa”. Alexandru Bodiu, 68 de ani, pensionar: ” Inainte beam apa de la robinet, dar de cand am avut probleme cu sanatatea, mi-am luat un filtru si acum o filtrez si dupa aceea o beau. Eu consider ca este cea mai buna solutie”. Marius Biris, 80 de ani, pensionar: „Iau apa de la izvor, stau chiar langa el si mi se pare aiurea sa beau apa de la robinet, care oricum e foarte proasta”.

Tinerii mai beau si apa de la robinet

Loredana Caprescu, 16 ani, eleva: „Da, normal ca beau”

Madalina Sima, 15 ani, eleva: „Da, beau apa de la robinet. In schimb nu beau foarte des deoarece stiu ca nu este buna”.

Andreea Angelescu, 15 ani, eleva: „Beau apa de la robinet din cand in cand. Atunci cand mi se face sete si nu am nimic de baut”.

Ionela Dumitrascu, 20 de ani, studenta: „Sa stii ca beau apa de la robinet. Mi-a zis mama de atatea ori sa nu mai beau, dar nu pot. Cand mi se face sete, trebuie neaparat sa fie apa de la robinet. Stiu ca nu este chiar buna, dar…”. Vasile David, 15 ani, elev: „Nu mai beau apa de la robinet”.

Mirabela Coada, 22 de ani, studenta: „Ai mei au luat un filtru si de atunci mai intai filtrez apa, dupa care o beau”.

Dupa ce am stat de vorba cu locuitorii Pitestiului, am realizat cu bucurie ca oamenii au renuntat sa mai bea apa de la robinet, un lucru foarte bun avand in vedere calitatea slaba a acesteia. Locuitorii orasului Pitesti au hotarat sa dea un ban in plus pentru a achizitiona filtre si a renunta chiar si la apa minerala sau plata care nu sunt nici ele prea sanatoase. Apa de la izvor si cea proaspata, filtrata este cea mai buna.