Interpretarea viselor este o metoda interesanta care va permite sa va cunoasteti mai bine si sa reflectati asupra situatiei in care va confruntati. Trebuie mentionat ca nu este o tehnica stiintifica, insa exista o multime de studii pe aceasta tema.

Interpretarea viselor: Freud

Potrivit lui Sigmund Freud , visele fac parte din subconstientul care vine in constiinta si care poate avea un anumit sens. Conform teoriei sale de interpretare a viselor, in partea subconstienta a mintii exista emotii, amintiri si dorinte care au fost suprimate. Acest continut se ridica la suprafata constienta in timpul viselor. Prin urmare, interpretarea viselor, sau fragmente din ele pe care le amintim, pot fi utile pentru a cunoaste continutul partii inconstiente . Si, in acest fel, sa va cunoasteti mai bine.

Cum sa stii sensul unui vis?

Conform teoriei interpretarii viselor lui Sigmund Freud , toate visele pot fi interpretate intrucat sunt un mesaj exprimat de subconstient. Pentru a interpreta un vis, este necesar sa analizam continutul cu urmatoarele intrebari: cine apare? Care este pericolul? Care este rezultatul? Si cum ma simt?

In continuare, vom analiza sensul unuia dintre cele mai recurente vise: visul de a fi jefuit. Vom vedea diferitele nuante care influenteaza sensul visarii ca te jefuiesc in functie de locul in care se afla si cum se intampla. Vezi dictionar de vise cu interpretarile celor mai comune vise.

Ce inseamna sa visezi ca esti jefuit

Visand ca esti jefuit inseamna, in linii mari, ca pacea ta interioara, ordinea ta interna, echilibrul vietii tale sunt afectate . Visarea ca esti jefuit inseamna ca exista situatii de conflict care te pot afecta emotional.

Visul ca esti jefuit acasa califica sensul visului. Casa inseamna refugiul, locul unde putem fi asa cum suntem. Prin urmare, casa este reflectarea cine traieste acolo . Visul ca esti jefuit acasa poate insemna ca tu esti cel care produce dezechilibrul intern si ca conflictele care te afecteaza sunt interne, adica nu esti in pace cu tine. De asemenea, visand ca esti jefuit acasa cu tine in interior, tocmai a confirmat ca casa este a ta, ca este casa ta si, prin urmare, ca conflictul este cu tine insuti.

Visezi ca intra in casa ta in timp ce dormi

Faptul de a fi adormit, intr-un vis, inseamna ca acordam putina atentie la ceea ce se intampla. Prin urmare, sa visezi ca intra in casa ta in timp ce dormi indica faptul ca probabil iti neglijezi conflictele interne sau dezechilibrul emotional.

Visezi ca un prieten te fura

Prietenii, in vise, reflecta o parte din noi insine. Actele lor simbolizeaza lucruri pe care noi le facem noi insine, dar nu le recunoastem. Deci, ce inseamna sa visezi sa fii jefuit de un prieten? Daca visezi ca esti jefuit inseamna ca linistea ta interioara este afectata, in cazul in care visezi ca esti jefuit de un prieten, poate insemna ca tu insuti te faci rau sau te schimbi si nu iti dai seama.

Daca in loc de prieten este partenerul tau, interpretarea visului poate varia. Visand ca partenerul tau fura poate indica faptul ca aceasta persoana este implicata si in conflict.

Visezi ca altcineva este furat

Visul ca altcineva este furat poate insemna ca este acea persoana care are pace interioara afectata, care este implicata intr-un conflict care le influenteaza echilibrul intern si starea emotionala. Pe de alta parte, indica faptul ca persoana care viseaza este preocupata de situatia persoanei care apare in vis.

Visezi ca vor sa fure de la tine, dar nu pot

Daca visezi ca vrei sa furi, dar nu poti, acest vis poate indica faptul ca exista un conflict care iti poate compromite pacea interioara, dar in cele din urma nu este afectat. Este posibil sa o rezolvati.

Ce inseamna sa visezi ca banii iti sunt furati

Ce inseamna sa visezi ca iti sunt furati bani? Sa ne uitam acum la diferitele sensuri ale visarii care vi se fura in functie de obiectul furat. Daca visezi ca furi bani, merita mentionat sensul visarii banilor . Banii, in vise, reprezinta atat bunurile materiale, cat si sfera profesionala . Prin urmare, visand ca banii vi se vor fura poate indica faptul ca cauza dezechilibrului emotional este economica, cu referire la bunuri materiale sau la mediul de munca. Se poate ca in aceste zone sa apara conflicte care sa va compromita pacea interioara.

Mai exact, a visa ca furi bani acasa, poate insemna ca tu esti cel care genereaza aceste conflicte sau ca conflictele sunt interne, dar sunt legate de probleme economice, materiale sau de munca.

Daca visezi ca ai fost jefuit de bani care nu sunt ai tai, interpretarea acestui vis poate include pe altcineva. Adica, visand ca banii sunt luati de la tine, care apartin de fapt altcuiva, poate insemna ca iti faci griji pentru conflictele pe care le are o alta persoana cu privire la aspecte economice sau de munca.