Iarna aceasta ne provoacă garderoba și trebuie să fim creativi în privința ținutelor noastre, pentru ca vremea este foarte înșelătoare.

Sunt câteva piese de rezistență, care și-au făcut loc și în acest sezon călduros de iarnă, cum ar fi pantalonii de piele, care sunt vedeta acestei ierni, sau bocancii de armată care și-au făcut o revenire spectaculoasă datorită unor celebrități ca Selena Gomez, Bella Hadid, Blake Lively sau Paris Jackson, care își asortează încălțămintea preferată la marea majoritate a outfit-urilor de toamnă-iarnă.

Trendurile vestimentare ale acestui sezon

Iarna anului 2023 va fi despre confort și piese supradimensionate. Tendințele stilurilor de stradă din noiembrie și decembrie 2022 indică jachete căptușite cu blană și lână, pantaloni supradimensionați și siluete neutre din punct de vedere al genului.

Gențile sunt mici, strălucitoare și adesea crossbody. Pantalonii cargo și vestele utilitare sunt, de asemenea, în tendințe.

Tendința pantalonilor supradimensionați nu va dispărea prea curând, oferind ocazia de a îmbrățișa o modă mai fluidă. O pereche de pantaloni cargo extra-large poate fi îmbrăcată cu o jachetă lungă și o geantă. Gențile din acest sezon sunt mici și pot adăuga o pată de culoare unui aspect altfel iernatic.

Referitor la jachete, cu cât jacheta este mai mare, cu atât mai bine. În acest sezon este totul despre confort și elemente supradimensionale. În timp ce odinioară se purta o jachetă mare peste ceva potrivit, iarna 2023 îmbrățișează mai multă neutralitate de gen cu blugii boyfriend și pulovere mai mari. În ceea ce privește culoarea, verdele apare peste tot.

Pentru cei care doresc să împingă un pic mai departe stilul, look-urile goth și din piele vor face o declarație, iar cizmele înalte pe coapsă pot ajuta la menținerea fustelor mini și a pantalonilor scurți din denim în rotație.

Pentru o notă de culoare, gândește-te la verde sau galben canar combinat cu negru, gri, maro, cafeniu și măsliniu mai tradițional de iarnă.

Pantofii acestui sezon călduros sunt cei de tip oxford și adidași confortabili.

Cum ne asortăm si accesorizăm?

Ținutele de iarnă seamănă mai mult cu colecția de toamnă, singura diferență notabilă fiind accesoriile. Chiar dacă este o iarnă fără zăpadă, nu poți ieși din casă fără eșarfă și pălărie, dar, din fericire, acestea sunt ușor de combinat. În zilele mai calde, poți scoate în evidență acele rochii cu mânecă lungă pe care nu știai când să le porți și să le accesorizezi cu cizme army și o jachetă simplă de piele.

În zilele mai friguroase poți să scoți acele geci supradimensionale de mai sus și să le accesorizezi cu nelipsiții pantaloni de piele (sau cel mai adesea imitație de piele) și un pulover extra-large.

În materie de căciuli, anul acesta sunt favorite cele tricotate și alungite, cu un aer ușor de hip-hop și anii 2000.

O altă metodă de a-ți acoperi capul și de a fi în pas cu trendurile din acest an este nou-venita balaclava – sau cagula. Conform datelor recente publicate de Depop, a existat o creștere cu 145% a căutărilor de cagule în ultima lună, cu accent pe tot felul de iterații tricotate manual.

De când Raf Simmons a îmbrățișat tendința pentru prima dată, pentru Calvin Klein, snood-urile supuse, așa cum erau cunoscute într-o viață anterioară, s-au întors cu surle și trâmbițe. Tot felul de mărci, de la Shrimps și Paloma Wool până la Stella McCartney, și-au creat propriile variante ale cagulei, care merită asortate cu tricotajele tale preferate.

Și, că tot vorbim despre o iarnă deosebit de călduroasă și însorită, trebuie să vorbim și despre trendurile în materie de ochelari de soare din acest sezon.

Ochelarii de soare de iarnă nu sunt doar o barieră de protecție pentru ochii care curg de frig, ci și o declarație de modă puternică.

Anul acesta se poartă ochelarii supradimensionați și pătrățoși, dar aici diferă în funcție de structura feței fiecărui om; moda în materie de ochelari de soare nu se poate impune, dar se poate adapta la conformația fiecăruia.

Ultimul accesoriu care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă în această iarnă sunt mănușile fără degete. Dacă ești un utilizator de smartphone, ești familiarizat cu dificultatea de folosi dispozitivul mobil în timp ce purtați mănuși.

Cele mai căutate materiale pentru astfel de mănuși sunt cașmirul și lâna, iar nuanțele predominante sunt negru, bej și gri, acestea fiind și cele mai ușor de asortat.

Desigur, dacă te simți aventuroasă poți încerca mănuși fără degete multicolore, sau chiar din piele.