Nu putine sunt datile cand ne dorim sa evadam din cotidian, cand vrem cu ardoare sa scapam de asfaltul, masinile si oamenii deloc simpatici care ne inconjoara. Cand simtim ca societatea, uneori prea moderna pentru ritmul nostru ne apasa, ce e de facut? Raspunsul este cat se poate de simplu.

Este timpul sa ne indreptam atentia spre un loc unde putem uita de tot ce e neplacut. Si ce loc mai mirific sa alegem decat Cheile Tisitei? E adevarat ca trebuie sa ajungem in Vrancea pentru a ne bucura de un peisaj pe cat de salbatic, pe atat de atractiv si interesant, dar ce mai inseamna distanta cand vrem sa “ne incarcam bateriile” cu o doza buna de aer curat si peisaje superbe?

Descoperiti Cheile Tisitei si hotarati-va sa petreceti cateva zile minunate intr-un cadru rupt din Rai.

Incepeti minunat calatoria si si hraniti-va cu trilul pasarilor, cu susurul apei limpezi fie ca sunteti studenti, tineri casatoriti sau un cuplu cu vechime in cautare de aer proaspat.

Cheile Tisitei sunt parte integranta a Parcului Natural Putna-Vrancea si sunt localizate mai exact in zona Lepsa. In apropiere veti gasi Municipiile Tecuci si Onesti, dar si Comanesti. Daca doriti sa ajungeti repede la Cheile Tisitei, puteti sa mergeti de la intersectia spre Soveja cam 2 kilometri spre Focsani. Veti intalni in calea voastra un pod pe care trebuie sa il traversati si apoi veti urma drumul spre destinatia de vis.

 A doua varianta de drum care va va fi de folos este: in dreptul indicatorului ce duce spre cascada Putna (veti gasi acest indicator in drumul vostru spre Focsani) veti intalni un drum de aproximativ 1 kilometru care va duce la acelasi pod. De aici va veti descurca cu siguranta. Cheile Tisitei au aparut datorita vaii adanci sapate de raul Tisita intre Tisaru Mari si magura Rapa Caprei.

Pentru a putea intra in rezervatia aflata la 850 m altitudne si care masoara aproximativ 5 km lungime trebuie sa platiti o taxa modica dar care va parea nesemnificativa in comparatie cu frumusetea locurilor pe care le veti vizita. Un aspect negativ pe care il veti avea de infruntat este faptul ca nu veti gasi o cabana unde sa va cazati in aceasta zona. Traseul pe care il veti avea de parcurs odata ajunsi in fata acestei minuni a naturii este destul de usor. Nu veti avea parte de zone cu urcus greu ci, dimpotriva, veti simti ca faceti o plimbare relaxanta in natura. Daca sunteti cu adevarat norocosi puteti intalni chiar si o capra neagra sau poate o pasare destul de rara numita fluturasul de stanca. Puteti sa aveti parte chiar si de o intalnire cu “Mos Martin”, dar nu cred ca va doriti sa impartasiti impresii despre frumusetea peisajelor cu el.

Nu merita mentionat ca mana omului a reusit sa isi puna amprenta in mod negativ si asupra acestor minunate chei. Veti intalni defrisari abuzive in drumul vostru facute de cei care au pus stapanire pe padurile din jur si cu siguranta ca veti intalni si alte nereguli.

Toate acestea isi vor pierde importanta in fata maretiei naturii asa ca nu le permiteti sa va strice zilele libere.

Trebuie sa incercati sa vizitati Cheile Tisitei daca vreti sa va imbogatiti spiritual intr-o zi cat altii…niciodata!