Malul marii e locul cel mai popular in aceste zile calduroase de vara. Suntem in plin sezon estival. Marea și soarele ne rasfața atat ziua cat și noaptea. Despre bunele maniere la plaja am mai scris intr-un articol precedent, așa ca astazi mi-am propus sa discutam despre ținuta noastra pe plaja.

Ne dezbracam de haine, nu și de caracter

Costumul de baie nu este opțional, este obligatoriu. Daca practicați nudismul, mergeți in locurile special amenajate unde veți putea renunța la haine fara a deranja privirile celor din jur. Pe drumul spre plaja veți purta o rochie lejera, cu bretele sau nu, cu imprimeuri sau nu, puternic colorata sau cu o singura nuanța delicata in funcție de gust, stil și dispoziție. Protejați-va de soare cu o palarie sau cu o eșarfa. Nu uitați de ochelarii de soare! Puteți purta papuci de plaja sau sandale comode. A merge pe strada in costum de baie este dovada unor maniere indoielnice. Nu gasesc alt mod de a spune acest lucru: Ladies, nu faceți topless! Nu e politicos. Pur și simplu. Daca vreți sa atrageți priviri, o puteți face alegand costumul de baie care va complimenteaza silueta. Poate nu ați avut timp sa ajungeți la sala și sa exersați suficient pentru un corp ce arata perfect in bikini sau poate natura nu a fost generoasa cu voi. Nu trebuie sa va panicați! Oferta variata de costume de baie va vine in ajutor. In continuare veți gasi cateva repere de care sa țineți cont atunci cand va alegeți ținuta de plaja:

Pentru silueta in forma de para cautați sa echilibrați proporțiile și sa oferiți acoperirea potrivita pentru partea inferioara a corpului. Optați pentru un slip simplu și un top colorat, care atrage atenția, ori cu franjuri, volane sau margele. Puteți purta un colier colorat captator de imagine.

Pentru o silueta cu un bust generos ar trebui sa va gandiți intai la suport (bretele – cu cat mai late cu atat mai bine) și sa evitați volane ori alte ornamente care atrag privirea.

In cazul siluetei cu bust mai mic puteți opta pentru mai puțin suport, dar pentru volane și ornamente care sa creeze iluzia unui bust mai mare, pentru sistemul push-up.

Silueta atletica poate fi ajutata de imprimeuri indraznețe sau de costume cu decupaje curbe – monokini – de volane așezate strategic fie pe slip fie pe topul costumului.

Pentru silueta in forma de mar care este mai proeminenta in talie optați pentru slipi cu talie inalta (tankini) sau pentru costume de baie intregi. Costumele cu materialul incrucișat, ori adunat in talie sunt cele mai indicate. Puteți incerca un costum de inspirație retro.

Cand vine vorba de domni, lucrurile se simplifica, dar principiul este același: decența vestimentara fie ca este short, fie ca e speedo.

Costumul de baie trebuie sa fie in stare buna, fara pete sau rupturi.