Freza unghii este un dispozitiv cu motor electric și piesă rotativă, pe care se pun diverse duze (pentru tratarea cuticulelor, șlefuire etc.). Poate funcționa de la rețea sau cu baterii. O freză unghii te va ajuta să oferi unghiilor aspectul dorit mult mai rapid și îți permite, de asemenea, să realizezi unghii extinse și acoperiri polimerice. Freza unghii pentru uz casnic este mai puțin puternică (viteza de rotație până la 20.000 rpm) și mai compactă în dimensiune. Lucrul cu o freză unghii nu necesită o pregătire specială și este aproape imposibil să te rănești accidental. Are un set limitat de duze pentru a efectua cele mai necesare operațiuni (cele lipsă pot fi achiziționate separat). Adesea, duzele nu au o durată de viață mare și se uzează rapid. Pentru saloanele de înfrumusețare vei găsi freze unghii concepute pentru performanțe ridicate cu un flux constant de clienți. Viteza de rotație a frezei poate ajunge până la 60.000 rpm. Astfel de dispozitive au dimensiuni impresionante și majoritatea sunt alimentate de la rețea. Frezele unghii vin cu un set de diferite duze rezistente la uzură. 

Freza unghii – duze

O freză unghii are incluse mai multe duze pentru efectuarea diferitelor operațiuni. Cu ajutorul unui tăietor de cuticule poți ridica cuticula înainte de îndepărtare. De obicei o spatulă de cauciuc sau silicon și se folosește după înmuierea cuticulei. Freza conică este utilizată pentru tratarea unghiilor încarnate și a calusurilor. Frezele cilindrice sunt utilizate pentru manichiură și pedichiură. Sunt folosite pentru corectarea formei unghiilor, pilirea și lustruirea unghiilor groase de la picioare. Duzele plate sunt concepute pentru a elimina calusurile și pielea keratinizată. De cele mai multe ori pot fi găsite în seturi de pedichiură.

Duzele de lustruire sunt concepute pentru a lustrui suprafața și a da strălucire plăcii unghiei. Duzele pentru curățarea unghiilor sunt utile în special, atunci când se construiește pe vârfuri și se corectează acoperirea pe termen lung și unghiile extinse. Acestea îți permit să îndepărtezi rapid praful pentru o distribuție uniformă a gelului, acrilicului sau lacului pe unghie.

Pila electrică unghii – materiale duze

Duzele pentru pila electrică unghii diferă nu numai prin scop, ci și prin materialul acoperirii lor, ceea ce le afectează performanța, durabilitatea și calitatea prelucrării. De exemplu, frezele abrazive pot fi acoperite cu:

·ceramică – folosită pentru tratarea unghiei, a crestelor laterale și a cuticulelor. Acoperirea are un grad diferit de granularitate, care este indicat de culoare. Cele mai dure sunt negre, cele albe sunt de duritate medie, iar cele mai moi sunt roz si albastre. 

·diamant – cu ajutorul unor astfel de duze se îndepărtează calusurile mici, cuticulele, pielea aspră și se tratează marginea unghiei. Mai rezistent decât ceramica și durează mai mult. 

·safirul nu este inferior diamantului în ceea ce privește caracteristicile și fiabilitatea, dar duzele cu strat de safir sunt mai ieftine.

·silicon – folosit pentru lustruirea unghiilor artificiale si naturale.

Poți alege o pilă electrică unghii potrivită pentru nevoile tale, din magazinul online enails.ro.

Sursa foto: Freepik