Am facut-o cu totii. Ceva cu corpul tau nu arata sau se simte bine, iti iei telefonul, iti simti Google simptomele si cazi pe o gaura de iepure care te face sa crezi ca ai cancer. Google doreste sa va ajute sa obtineti raspunsuri mai precise, asa ca a dezvoltat Derm Assist, o noua aplicatie bazata pe web care poate identifica afectiunile pielii dintr-o fotografie. Derm Assist a fost dezvaluit la Google I / O 2021 , conferinta anuala a dezvoltatorului gigantului de cautare, dar nu este inca disponibila. Google vizeaza lansarea sa in Uniunea Europeana pana la sfarsitul acestui an.

Iata cum functioneaza. Vezi pe piele o eruptie cutanata, o leziune sau o alunita cu aspect ciudat, faci cateva fotografii din ea, incarci aceste imagini in Derm Assist. Capacitatile Google de inteligenta artificiala si invatare automata analizeaza fotografiile si cauta o potrivire intr-o baza de date cu 288 de afectiuni ale pielii. Apoi prezinta o mana de posibile afectiuni ale pielii pe care le-ati putea avea cu o rata de precizie de pana la 97%, spune compania.

Derm Assist are nevoie doar de trei fotografii pentru a se potrivi cu cateva afectiuni posibile ale pielii, dar pentru a obtine rezultate mai precise, puteti completa un chestionar optional care va detalia mai multe despre starea pielii.

Google arata clar ca acesta nu este un instrument de diagnosticare, ci mai degraba o modalitate de a ajuta la restrangerea posibilelor conditii, astfel incat sa puteti stabili daca ar trebui sa consultati un medic sau sa luati doar o crema de la farmacie.

De ce sa ne concentram asupra pielii? In fiecare an, Google primeste 10 miliarde de cautari despre afectiunile pielii, astfel incat cererea este acolo. Starile de piele pot fi, de asemenea, dificil de identificat de unul singur, de unde intervin AI si invatarea automata. Google stie deja ca oamenii isi folosesc motorul de cautare pentru a cauta afectiuni medicale, astfel incat compania se apleaca in acest sens.

Google

Google este departe de a face acest lucru, deoarece aplicatii precum Aysa , Miiskin si SkinVision exista de cativa ani. Pentru a se deosebi, Google a creat intentionat acest lucru ca o aplicatie web, astfel incat oricine are un telefon care are un browser sa o poata utiliza. De asemenea, pariaza ca biblioteca sa mare de afectiuni ale pielii ii va oferi un avantaj.

In timp ce construia aceasta aplicatie, compania si-a propus sa extraga diverse date pentru a invata AI si invatarea automata cum sa identifice afectiunile pielii pe oamenii de culoare, nu doar pe pielea alba. Speranta este ca oamenii din intreaga lume pot folosi Derm Assist, indiferent de culoarea pielii, si pot obtine informatii in cazul in care ingrijirea medicala ar putea fi limitata.

Derm Assist ar putea fi esential pentru a ajuta oamenii sa primeasca ingrijirea medicala de care au nevoie pentru afectiuni ale pielii potential grave, dar ridica probleme de confidentialitate. La urma urmei, Google stie deja atat de multe despre dvs. , chiar doriti sa va predam si datele medicale?

Pentru a inabusi orice teama, Google spune ca nu va folosi informatiile si fotografiile pe care le furnizati in scopuri publicitare si ca datele dvs. sunt private si criptate.

Inainte de a utiliza instrumentul, trebuie sa semnati un formular de consimtamant care sa permita Google sa colecteze datele dvs. personale, dar daca doriti sa le eliminati din Derm Assist in orice moment, puteti. De asemenea, puteti opta pentru a dona fotografiile si datele dvs. catre Google, astfel incat acesta sa le poata utiliza pentru a imbunatati instrumentul si pentru a contribui la studii de cercetare.

De asemenea, Google a anuntat la I / O ca foloseste tehnologia AI pentru a examina mamografiile pentru potentiale probleme intr-un studiu de cercetare. Acesta nu este un lucru pe care il poate folosi o persoana obisnuita, dar ar putea ajuta la accelerarea procesului de revizuire a unei mamografii in viitor.