Anul trecut, in septembrie, plecam in poate cea mai nebuneasca escapada de pana acum. Stiam doar ora la care trebuia sa fiu la aeroport si perioada in care voi fi plecata. Nimic mai mult. Asa a inceput Aventura Vivolis care m-a purtat prin Paris, Bordeaux si Saint Emilion.

A fost atat de fain incat am pus la cale, impreuna cu vivolis.ro, o escapada similara in care sa mergem alaturi de voi, cititorii nostri, la Napoli. Desi, oficial, a fost Aventura Vivolis la Napoli, de fapt a fost mai mult pe Capri, pe Vezuviu, la Pompei si mai putin in capitala pizzei din Italia. Unii dintre participanti au ajuns chiar si pe Coasta Amalfitana.

In saptamanile ce vor urma, o sa va povestesc, mai mult prin intermediul imaginilor, cum a decurs aventura noastra la Napoli si imprejurimi. Aleg sa merg pe fotografii deoarece sunt locuri atat de fotogenice incat imaginile vorbesc de la sine. La finalul fiecarui articol o sa gasiti toate informatiile practice de care aveti nevoie pentru a merge intr-o excursie similara, iar daca aveti intrebari suplimentare, folositi cu incredere comentariile.

Saptamana asta: Insula Capri.

Indiferent din care port napoletan pleci, pe Capri ajungi in acelasi loc – Marina Grande. Hydrofoil-urile fac in jur de 50 de minute pana pe insula, in timp ce pe ferry-uri petreci cam o ora si jumatate.

Noi am ales hydrofoil-ul de 9:10, luat din Molo Beverello. La 10, cu ochii mijiti de somn, priveam umbrele pe care norii le aruncau peste sirul de case mediteraneene, pastelate.

Ana Capri

Din port am fost preluati de un ghid si transportati cu microbuzul in Ana Capri – zona mai linistita a insulei. Biserici albe, case pastelate, acelasi cer innorat, amenintator si din loc in loc, faianta cu desene in culori vii. 

Capri

Abia cand am ajuns in Capri pot sa zic ca am prins drag de insula. O efervescenta placuta, panorame superbe cu insula, cactusi uriasi si un iz dulceag de la parufmeriile “di Capri”.   

Pe jos pana in port

Excursia cu barca in jurul insulei

N-am putut sa plecam de pe Capri fara sa o vedem si de pe mare. Am inchiriat doua barci, fiecare de cate 7 persoane si timp de o ora jumatate am admirat casele cocotate pe cate o stanca, pesterile cu apa ba azurie, ba turcoaz, plajele pustii si cerul acum senin.   

Informatii utile Preturile ferry-urilor/hydrofoil-urilor variaza intre 14 si 20.5 euro (un singur drum, deci pentru dus-intors o sa dati in jur de 30-40 de euro). Orarul barcilor care ajung pe Capri, din Napoli, il gasiti aici. O data ce-ati ajuns in port, puteti sa luati autobuzul (1.8 euro calatoria sau 8.6 euro abonament de-o zi) sau taxi-ul pana in Ana Capri. Cu autobuzul faceti circa 15 minute, cu taxiul vreo 10. Din port in Capri puteti merge si cu funicularul (1.8 euro calatoria), o experienta pe care regret ca n-am incercat-o. Pe o barca de sapte persoane am platit 150 de euro (circa 21.5 euro de persoana). Daca nu sunteti grup suficient de mare pentru a lua un tur privat sau nu va deranjeaza sa mergeti cu alte zeci de persoane, verificati in port excursiile organizate cu barci mai mari. Sunt ceva mai ieftine. In Ana Capri puteti sa vizitati Villa San Michele si tot de-acolo se ia telescaunul catre Monte Solaro. In Capri puteti sa vizitati una dintre parfumeriile din oras si musai sa intrati in Gradinile lui Augustus.