Primul punct de vanzare care a expus-o public in aceasta saptamana a fost Makor Rishon pe site-ul sau. Este un ziar strans legat de colonistii evrei stabiliti in teritoriile palestiniene ocupate si foarte aproape de Likud-ul lui Benjamin Netanyahu. Informatia a fost atribuita unui „functionar politic superior”, pe care unele mass-media l-au identificat ulterior drept Netanyahu insusi. Titlul era: „Israelul a propus tarilor occidentale sa absoarba populatia din Gaza”.

Alte mass-media au facut ecou stirile si au oferit mai multe detalii. Ideea guvernului Netanyahu este atat de dezvoltata incat planurile includ deschiderea punctelor de trecere a frontierei cu Fasia Gaza, luarea „palestinienilor care sunt interesati sa paraseasca Fasia” pe un aeroport militar din desertul Negev, iar de la aeroport sa-i trimita fara. intarziere oricarei tari care le accepta.In realitate, deportarea „voluntara” a palestinienilor din Gaza a inceput de mult. Cateva zeci de mii de palestinieni parasesc Fasia in fiecare an prin trecerea cu Egiptul. Majoritatea zboara in Turcia, unde reusesc o viza pentru orice occidental, de obicei european. Cei care isi ating scopul pleaca pentru totdeauna.

Conditiile de viata din Fasie se inrautatesc pe zi ce trece. Blocada acerba impusa de Israel si Egipt, care este in vigoare din 2007, obliga populatia sa traiasca in conditii minime, in conditii nesustenabile. Somajul este extraordinar de mare si majoritatea locurilor de munca sunt de o calitate atat de proasta incat ne intrebam cum traiesc oamenii. Politica deliberata a Israelului este de a face viata imposibila pentru populatie, astfel incat sa plece indiferent de ce.

Odata cu ascendenta pe care Israelul l-a castigat asupra Egiptului sau Arabia Saudita, este mai usor de realizat. Tarile arabe sunt martore in tacere la tragedia palestinienilor, deoarece depind de influenta Israelului in Statele Unite pentru a implementa politici care nu ar fi fezabile fara aprobarea Washingtonului, cum ar fi razboiul din Yemen.

Guvernul israelian va finanta costul calatoriei pentru orice palestinian care este de acord cu acesti termeni, pentru a incuraja populatia palestiniana sa plece.

Rationamentul pervers al Israelului de a justifica deportarea in masa din Gaza este destul de simplu, potrivit „inaltului oficial politic” citat de Makor Rishon: „Oamenii din Gaza au devenit ostatici ai organizatiei Hamas, iar Israelul este dispus sa-i ajute in orice fel. pot.” un mod practic de a parasi Fasia.” „Ajutorul practic” consta in deschiderea granitelor, ducerea palestinienilor pe un aeroport militar din Negev si trimiterea lor in orice tara care doreste sa-i ia.

Este o „idee” pe care „cabinetul de securitate a studiat-o deja in mai multe randuri”, adica nu este un balon de proba de vara, ci ceva care s-a decis la cel mai inalt nivel politic. Blocada teribila are ca scop incitarea palestinienilor sa plece. Intre timp, tarile europene raman tacute in fata noii tragedii a palestinienilor, iar liderii europeni continua cu bratele incrucisate, asa cum au fost intotdeauna.

35.000 de palestinieni

Guvernul israelian „a propus ideea diferitelor tari occidentale si regionale” in ultimele luni. Desi Netanyahu nu a primit un raspuns explicit, blocada cruda continua si operatiunea de curatare etnica a inceput. Guvernul israelian estimeaza ca in ultimul an 35.000 de palestinieni au parasit Fasia prin Egipt cu ideea de a nu se mai intoarce niciodata, astfel ca operatiunea de deportare este in desfasurare, desi inca „fara sa fi coordonat cu Israelul”, subliniaza Makor Rishon.

Ziarul Haaretz a atribuit unui inalt oficial israelian ca guvernul Netanyahu duce la indeplinire o „noua politica” care consta in a permite oricarui palestinian sa paraseasca Fasia in schimbul ca nu i se permite niciodata sa se intoarca. Guvernul israelian va finanta costul calatoriei pentru orice palestinian care este de acord cu acesti termeni, pentru a incuraja populatia palestiniana sa plece.

Imediat, multi politicieni israelieni si-au exprimat sprijinul pentru „noua politica”. Acesta a fost cazul sefei de pana acum a Justitiei Ayelet Shaked, liderul coalitiei Yamina, formatiune care a fost creata pe pilonii celui mai extrem de nationalism si religie, care a subliniat ca este „in interesul Israelului” sa dea afara palestinienii.

Scopul principal al sionismului a fost istoric sa faciliteze o majoritate evreiasca in Palestina, iar acest obiectiv nu a disparut, ci a devenit mai urgent in timp. Pe 26 martie 2018, un comandant militar inalt a declarat ca numarul palestinienilor care locuiesc in Israel, Cisiordania si Gaza este mai mare decat numarul evreilor, ceea ce impiedica realizarea visului sionist.

Dilema cu care se confrunta sionismul are doua cai de iesire: fie consolidarea adevaratului apartheid care se aplica deja in toata Palestina istorica, fie expulzarea palestinienilor, sau cel putin o buna parte dintre ei. In prezent, sionismul aplica cele doua solutii, deoarece mentine apartheid-ul si promoveaza deportarea „voluntara” a palestinienilor.