Juriul le acorda reclamantilor 31 de milioane de dolari in proces pentru fotografiile accidentului Kobe Bryant.

Dupa mai mult de trei ore de deliberare, un juriu federal a acordat despagubiri in valoare de 31 de milioane de dolari dupa ce a gasit Los Angeles raspunzator pentru incalcarea drepturilor constitutionale ale Vanessei Bryant si ale co-reclamantului Christopher Chester, a caror sotie si fiica se numara, de asemenea, printre victime ale accidentului nefericit de elicopter din ianuarie 2020.

Vanessa Bryant a primit daune in valoare de 16 milioane de dolari, iar Chris Chester a primit 15 milioane de dolari. Imediat dupa ce a fost citit verdictul, Bryant si-a imbratisat avocatii. In timp ce continua sa planga, Bryant si-a imbratisat cu lacrimi fiica Natalia in primul rand. Ea a parasit tribunalul fara sa faca o declaratie.

  • Vanessa Bryant a marturisit ca sufera de atacuri de panica si anxietate de cand a aflat ca au fost distribuite fotografii de la locul accidentului.

In centrul procesului au fost fotografii realizate de deputatii si pompierii din judetul Los Angeles care au inclus nu numai epava elicopterului, ci si cadavrele mutilate ale victimelor, printre care starul NBA Kobe Bryant, fiica sa Gianna, sotia lui Chester, Sarah, fiica lor Payton si alte cinci persoane.

National Transportation Safety Board a stabilit ca pilotul elicopterului a depasit limitele regulilor de zbor pe vreme rea, inainte de a se prabusi intr-un deal din Calabasas, California.

Bryant si Chester au sustinut ca fotografiile celor dragi le-au provocat suferinta emotionala si le-au incalcat intimitatea. Fiecare a marturisit ca traia de teama ca fotografiile ar putea iesi la lumina, in ciuda pretentiei judetului Los Angeles ca fiecare imagine a fost distrusa.

Juratii au audiat marturii grafice timp de 11 zile. In timpul procesului, martorii au inclus un oficial care a spus ca a aratat imagini grafice ale scenei in timp ce se afla la un bar, un alt oficial care a spus ca a impartasit fotografii in timp ce juca un joc video, un oficial care a trimis zeci de fotografii cuiva pe care nu-l cunostea si un membru al pompierilor care a aratat imaginile altor membri ai personalului in timpul cocktail-ului la o ceremonie de premiere.

Singura afirmatie a reclamantului care nu a fost sustinuta de jurii a fost constatarea ca pompierii judeteni nu era responsabil pentru nicio practica sau obicei larg raspandit de multa vreme de a face fotografii ilegale. Departamentul serifului a fost gasit responsabil pentru aceeasi problema.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat un proiect de lege privind invadarea confidentialitatii, numit „Legea Kobe Bryant”, in septembrie 2020, care face ilegal ca primii respondenti sa distribuie fotografii cu o persoana decedata la locul crimei „in orice scop care nu este pentru o forta oficiala de aplicare a legii. scop.” Delictul se pedepseste cu pana la 1.000 USD per infractiune.

Intamplator, Los Angeles a numit miercuri, 24 august, „Ziua Kobe Bryant” pentru a onora cele doua numere de tricou ale starului Los Angeles Lakers, 8 si 24, pe care le-a purtat in timpul carierei sale in NBA. Lakers au retras ambele numere.