La Casa de Papel este pe cale sa se incheie si cu asta vom descoperi soarta talharilor si rezultatul celui mai ambitios plan al lor de pana acum.

Sezonul 5 a inceput la 10 ore dupa ce hotii de banci au intrat in banca. Pana in acel moment, Nairobi fusese ucis de Gandia, profesorul fusese descoperit de Alicia Sierra, tensiunile erau mai mari ca niciodata si toata lumea era epuizata, dar trebuiau sa mearga mai departe, altfel se confruntau cu posibilitatea de a fi arestati si ucisi. la inchisoare.

Sfarsitul sezonului 5 a fost o nebunie, a fost filmat aproape ca si cum ar fi un film de razboi, cu gloante si explozii peste tot si, pentru a le da o sansa insotitorilor sai (raniti si prinsi de grupul militar care includea Gandia), Tokio s-a aruncat in aer. sus, explodand mai multe grenade, pentru a ucide cat mai multi dintre dusmanii sai.

Da, se pare ca Tokyo a murit in tot acest timp si ea a povestit evenimentele care au condus pana la acel moment, dar acel sacrificiu este un fel de nou inceput pentru cei care au ramas in viata (care ar putea muri si incercand sa iasa de acolo), iar sezonul 6 (sau 5.2) este cel care va ajunge sa-i decida soarta.

Fiind serialul care este, totul se poate intampla la sfarsitul La casa de papel, dar exista deja cateva teorii care explica ce am putut vedea in ultimele 5 capitole, care ajung in luna decembrie a acestui an.

Gandia este mort sau viu?

In filme si seriale (in principal science fiction si actiune) exista o regula, daca nu vedem un cadavru, atunci personajul nu este mort.

Jon Snow s-a intors din morti, Michael Myers a avut mai multe vieti decat o pisica si in Marvel chiar au inventat acel lucru despre diferitele cronologie pentru a putea reinvia personaje. Nimic din toate acestea nu are legatura cu La casa de papel, dar se aplica si faptul ca nu am vazut cadavrul.

In mod clar, Tokio nu ar fi putut supravietui grenadelor lipite de piept, ea este complet moarta, dar cu Gandia rezultatul este incert. Pe de o parte, se afla la o distanta unde a fost lovit cu siguranta de explozie, dar exista posibilitatea ca tocmai sa fi fost ranit.

Tokio spune ca ea l-a ucis pe Gandia, dar ea chiar nu poate sti, pentru ca este mort si nu ar trebui sa stie ce se intampla dupa explozie. Poate crede ca a ucis-o pe Gandia, dar nu este neaparat cazul. Lasandu-l in viata dupa explozie ar putea fi o modalitate de a inchide bucla, oferindu-le talharilor o ultima sansa de a razbuna moartea lui Nairobi si oferindu-i dusmanului lor finalul pe care il merita.

Sacrificiul lui Tokio nu ar fi in zadar, deoarece ea a oprit restul grupului militar si, in plus, l-ar lasa pe Gandia intr-o pozitie vulnerabila, unde poate fi capturat de insotitorii sai, ceea ce poate duce la un catharsis suplimentar.

Stim ca lista mortilor nu este inca terminata in serie, planul este cel mai intens si cu siguranta mai multi talhari se vor sacrifica sau vor fi ucisi inainte de a putea scapa, iar asta ne face sa ne intrebam. cine va fi Ultimul supravietuitor.

Conform teoriilor, Denver va fi ultimul furt in picioare, iar Manila se va sacrifica pentru a-i salva viata (pentru ca lasarea ei in viata ar cauza o problema mai mare intre Denver si Stockholm).

Exista posibilitatea ca toti sa moara si sa devina un fel de martiri, dar exista si posibilitatea ca toti sa iasa de acolo impreuna. Teoria este ca daca doar unul supravietuieste, acesta va fi Denver. De ce? Ei bine, pentru ca era hotarat sa nu-si lase fiul fara tata si sa nu-l oblige sa traiasca tragedia pe care a trait-o el insusi si ar putea fi insasi Stockholm (care trece printr-o criza de cuplu si un moment traumatizant pentru ca l-a impuscat pe Arturo). Cine il ajuta sa supravietuiasca?

Rio ar putea muri intr-o intorsatura de Romeo si Julieta, iar profesorul nu ar putea trai cu vinovatia de a-si pierde intreaga echipa, asa ca Denver este cea mai buna sansa de a iesi de acolo cu viata.