Cand spui sex, spui implicit si pozitii sexuale ca o latura ce completeaza intregul, fie ca este vorba doar de distractie, de elementul de noutate sau de sporirea placerii sexuale.

Uneori, pozitiile sexuale sunt rezultatul unei curiozitati umane de inteles si fara de pacat.

Pozitii sexuale, de la om la om

Pentru unii dintre noi, experimentarea diferitelor pozitii sexuale este un fapt atat de natural incat vine de la sine, intr-o perfecta sincronizare, fara niciun pic de efort – este pur si simplu ceea ce corpurile lor fac in pat.

Pentru altii (cei care prefera maxim 2 pozitii confortabile), a incerca o pozitie sexuala noua nu inseamna decat multa presiune inutila sau chiar procese de constiinta.

Zona de confort

Incercarea de noi si noi pozitii sexuale este recomandata de sexologi si psihologi ca o metoda de a te descoperi, dar si de a evita rutina sexuala. O minte deschisa despre pozitii noi care permit penetrarea poate fi o strategie inteligenta pentru satisfacerea sexuala.

Ceea ce nu inseamna ca trebuie sa facem asta cu orice pret si in orice circumnstanta: zona de confort in timpul actului sexual este mereu importanta, de fapt chiar esentiala.

Asadar, trebuie sa fim activi, dar trebuie sa fim si multumiti, trebuie sa acceptam noul in viata noastra sexuala, dar trebuie sa ni-l si permitem. De multe ori, din cauza trecerii anilor, a unor leziuni temporare sau din cauza nasterii se pierde mobilitatea corporala, ceea ce schimba si modul in care sexul este abordat.

Penetrarea perfecta, satisfacerea mult dorita

Sexul incepe sa devina spectaculos tocmai pentru ca el nu isi pastreaza aceeasi identitate pentru fiecare individ in parte si pentru ca indivizii nu se potrivesc toti cu toti, intr-un mod mecanic. Organismele se potrivesc in diferite moduri sau nu se potrivesc deloc.

Apoi, o pozitie sexuala care a fost adevarat stimulent pentru un partener, poate sa nu prezinte nicio valoare pentru celalalt sau pentru un alt partener, fie din cauza penisului, fie din cauza vaginului, fie din cauza lipsei de sincronism fizic si psihic.Varsta, de asemenea, poate schimba modul in care ne simtim in timpul unei partide de sex.

Apoi, in general, penetrarea profunda poate fi inconfortabila sau chiar dureroasa pentru multe femei.

In contrast, barbatii se bucura mereu de pozitii sexuale ce favorizeaza penetrarea adanca pentru ca aceasta stimuleaza intreaga lungime a penisului si, ca urmare, excitatia este intensa si variata.

De obicei, exista cateva ajustari simple pe care membrii unui cuplu le pot face ca sa ajunga la o placere comuna.Primul pas poate fi trecerea de la focalizare la placere… Atunci cand o femeie este excitata la maxim inainte de actul sexual in sine, beneficiaza de o excitare vaginala in care muschii se contracta, marind canalul vaginal.

Deci, pentru evitarea durerii concentrarea trebuie dirijata catre preludiu si catre adaptabilitate: modificarea pozitiei asa incat ambii partenerii sa se simta confortabil.

Pozitii sexuale recomandate

O pozitie sexuala utila pentru cuplurile care se lupta cu sexul inconfortabil este cea in care femeie sta deasupra – este pozitia in care femeie controleaza adancimea penetrarii, unghiul si ritmul acesteia.

Pozitia misionarului este de asemenea recomandata: in afara de capacitatea de control pe care femeia o are si in aceasta pozitie, exista posibilitatea de a creste excitatia prin largirea picioarelor sau ridicarea genunchilor. Ea isi accepta partenerul atat cat doreste…

Alternanta pozitiilor ce ofera posibilitatea unei penetrari adanci, cu cele foarte confortabile este o solutie la fel de eficienta.