Cel mai bun serial politic poate fi mai deranjant decat orice thriller, mai intunecat decat un serial de groaza si mai captivant decat orice alt serial, ele ne prezinta situatii care ar putea exista in lumea reala, care ne fac sa reflectam si sa descoperim, de la o distanta sigura, tot ce este in neregula cu sistemul si cu lumea in care traim.

Unele seriale politice sunt inspirate din cazuri reale care sunt atat de nebunesti incat suna false (cum s-a intamplat cu Cernobil cand guvernul a preferat sa pastreze aparente mai degraba decat sa rezolve problema inainte de a afecta milioane de oameni nevinovati), alte seriale preiau cateva elemente reale. pentru a crea povesti puternice (cum ar fi House of Cards sau The Plot Against America) care te cuceresc din primele minute, dar exista ceva ce au toate in comun, personajele, conflictele si propunerile lor nu ne lasa indiferenti.

Politicienii corupti, jocurile de putere, scandalurile distructive, bombardamentele, conspiratiile, minciunile, inselaciunile, secretele, bombardamentele si musamalizarile sunt doar o parte din ceea ce face ca de fiecare data cand faci un serial care se refera la politica, sa fii prins in o spirala care te duce mai departe si mai departe, punandu-ti la indoiala propriile principii si intrebandu-te cum ai reactiona daca soarta lumii sau a unei tari ar fi in mainile tale.

HBO, Netflix si Amazon Prime au in catalogul lor mari seriale inspirate din lumea complexa, ciudata si periculoasa a politicii, de la seriale fantasy care au loc in regate antice pana la mari productii care indraznesc sa-si imagineze istoria intr-un mod diferit, ceea ce nu este neaparat. mai bine.

Garda personala

Richard Madden, Rob Stark in Game of Thrones, joaca rolul unui veteran de razboi care, dupa ce a retinut un terorist, este angajat sa protejeze un ministru de interne cu o atitudine dura, care este foarte diferita de a lui, ceea ce il face sa-si puna la indoiala propriile principii si abilitatile sale. pentru a o proteja de dusmanii ei.

Casa Cartilor de joc

Inspirat de seria britanica cu acelasi nume, House of Cards urmareste personajul lui Frank Underwood, un politician care este dispus sa foloseasca cele mai murdare trucuri din carte si sa calce in picioare pe oricine, pentru a-si asigura puterea si locul in scaun.seful Biroului Oval.

Politicienii

Politica incepe cu mult inainte de a ajunge la birourile guvernamentale, uneori, ca in aceasta serie Ryan Murphy, este o cursa pentru presedinte de scoala, care are elevi dispusi sa dezvaluie secretele competitiei si sa manipuleze pe toti cei din jurul lui pentru a castiga competitia si a-si asigura o competitie stralucitoare. viitor.

Coroana

Serialul popular arata influenta monarhiei britanice in guvernul Regatului Unit, trecand prin primele zile ale Elisabetei a II-a ca regina, istoria ei complicata a familiei si diferitele momente din istorie la care a trebuit sa faca parte.

HBO:

Cernobil

Un dezastru poate fi o arma politica importanta, asa ca atunci cand reactorul nuclear de la Cernobil a explodat, guvernul rus a chemat experti, oameni de stiinta si politicieni sa incerce sa tina situatia sub control si sa impiedice inamicii sa-l foloseasca impotriva lor, in ciuda faptului. ca mii de oameni sufereau consecintele. Aceasta este una dintre cele mai bune miniseriale din istoria HBO si arata povestea despre care nu stiam despre cel mai mortal incident nuclear.

Complotul impotriva Americii

Aceasta serie isi imagineaza ce s-ar fi intamplat daca pilotul Richard Lindbergh ar fi devenit presedinte la alegerile din 1940, tinand Statele Unite ale Americii in afara celui de-al Doilea Razboi Mondial si promovand o pozitie anti-evreiasca care raspandeste ura si rasismul in tara sa.

Imperiul Boardwalk

Mafia si politica au fost intotdeauna legate si, in aceasta serie, putem vedea cum un politician corupt joaca intre cele doua lumi, conspirand cu cei mai faimosi gangsteri in vremurile prohibitiei si controland toate aspectele, legale si ilegale, ale orasului sau. .

Veep

Uneori, obtinerea puterii nu este ceea ce te astepti si Selina Meyer afla calea grea dupa ce a fost aleasa vicepresedinte al Statelor Unite, doar pentru a descoperi ca nimic nu este asa cum credea ea si este inconjurata de oameni cu care cu siguranta nu vrea sa fie. nu au ce face.

Amazon Prime:

Turnul care se profileaza

Bazat pe cartea castigatoare a premiului Pulitzer a lui Lawrence Wright, aceasta miniserie dezvaluie cum rivalitatea dintre CIA si FBI a facut parte din ceea ce a permis atacurile din 11 septembrie si razboiul din Afganistan.

Americanii

Un pic de politica cu mult spionaj, aceasta este povestea a doi agenti KGB rusi care, pe vremea lui Ronald Reagan, reusesc sa se infiltreze in Statele Unite si sa se pozeze ca un cuplu american normal, totul in timp ce raporteaza informatii confidentiale tarii lor. 

Omul din Castelul Inalt

Seria de istorie alternativa ne prezinta un scenariu in care germanii au castigat al Doilea Razboi Mondial si au cucerit lumea, stabilind reguli stricte in tarile pe care le controleaza acum, oprimand cetatenii si „disparand” pe cei care indraznesc sa-i sfideze (desi atunci exista o un pic de science fiction).