Serviciile juridice sunt un aspect important pentru orice proprietar de afacere, dar mai ales pentru proprietarii de intreprinderi mici, care se confrunta adesea cu o serie de obstacole legale. Protejarea activelor personale ale proprietarului de procese impotriva intreprinderii, asigurarea protectiei intreprinderii impotriva discriminarii, incetarii ilegale si proceselor de hartuire sexuala si gestionarea contractelor angajatilor, a revendicarilor privind drepturile de autor si a incorporarii sunt doar cateva dintre problemele juridice cu care se confrunta de obicei intreprinderile mici proprietari.

Costurile ridicate ale retinerii unui avocat fac adesea sa para ca serviciile juridice competente nu sunt la indemana majoritatii proprietarilor de intreprinderi mici. Dar exista metode la preturi rezonabile cum ar fi serviciile de consultanta avocat online.

O alta sursa potentiala de forme juridice si consiliere este internetul. Exista o serie de platforme de consultanta juridica ce ofera directoare de avocati, surse de cercetare juridica, esantioane de diferite tipuri de formulare si documente si chiar consiliere juridica gratuita in camerele de chat.

Tipul de servicii de consultanta juridice pe care ar trebui sa le obtina o intreprindere mica variaza in functie de marimea si varsta companiei. Exact ce tip de avocat ai nevoie depinde de ce afacere te afli si in ce stadiu se afla. Un avocat general de afaceri va poate ajuta pe masura ce apar intrebari de zi cu zi, examinand contracte si intrebari fiscale. Dar pentru chestiuni mai complicate, s-ar putea sa aveti nevoie de un specialist … Doar la inceput? Gasiti pe cineva specializat in formarea de corporatii sau parteneriate. Gasiti un avocat in domeniul valorilor mobiliare. Alte specialitati includ dreptul mediului, activitatile bancare, brevetarea, drepturile de autor, medicamentele, corporatiile nonprofit, dreptul muncii si asa mai departe.

Poate ca cea mai rentabila modalitate prin care proprietarii de intreprinderi mici de a obtine consiliere juridica este prin intermediul unui plan de servicii juridice preplatite. Aceste planuri ofera companiilor acces accesibil la consiliere juridica si servicii de avocat pentru o taxa lunara redusa. Firmele platite in avans sunt comparate cu organizatiile de intretinere a sanatatii, deoarece ofera o gama larga de servicii la un pret fix.

Principalul avantaj asociat cu serviciile de consultanta avocat online sunt preturile. Cel mai mare beneficiu al unui plan juridic preplatit este acela ca acesta ofera o modalitate de a reduce costul serviciilor juridice pentru proprietarii de intreprinderi mici, oferind in acelasi timp un acces mai mare la sistemul juridic. Oamenii de afaceri mici se lovesc adesea de probleme legale. Este momentul potrivit pentru a oferi un produs ca acesta.

Un alt beneficiu al serviciilor de consultanta avocat online dimensiunea acestora. Deoarece reunesc sute de intreprinderi mici, devin instantaneu unul dintre cei mai mari clienti. Acesta este un beneficiu imens pentru proprietarii de intreprinderi mici. Un proprietar pe cont propriu va fi o parte foarte mica a afacerii oricarei firme de avocatura.