Deci, ai observat ca ai probleme cu relatiile. Poate ca esti cu adevarat vulnerabila te enerveaza, asa ca renunti la relatiile tandre si grijulii pentru cele periculoase si toxice. Poate descoperi ca iti pierzi din ce in ce mai mult sentimentul de vointa si de sine in fiecare zi. Sau poate descoperi ca dai mereu prea mult in relatiile tale si te gasesti acum goala. Poate ca esti plina de vinovatie cu privire la existenta ta? Aceste lucruri sunt toate semnele unor probleme interpersonale mai profunde si va dura ceva timp pentru a rezolva aceste probleme. Poate pare imposibil sa te gandesti chiar sa incepi sa schimbi acest comportament in tine si este o calatorie incredibil de grea.

Daca observi ca pierzi din ce in ce mai multi parteneri buni, si vrei sa stii cum sa-l pastrezi pe urmatorul care va fi, citeste mai jos

Identifica-ti problemele personale

Gandeste-te la relatiile tale din trecut si cum si de ce s-au incheiat. Ia-le in considerare pe toate si incearca sa gasesti un model in comportamentul tau. Poate fi extrem de util sa tii un jurnal, sa-ti urmaresti sentimentele pe masura ce relatiile se desfasoara sau sa incepi un jurnal acum pentru a reflecta asupra trecutului.

Pune-ti intrebari despre comportamentul tau in relatii

Te intalnesti cu oameni distanti sau indiferenti sau te intalnesti cu oameni carora le pasa de tine? Ti-ai facut cont pe pagina de matrimoniale, te-ai inregistrat in categoria femei Bucuresti, dar chiar si dupa asta ai parasite un partener bun? Care au fost sentimentele tale in trecut, in timpul si dupa despartirea relatiilor? Iubesti oamenii care sunt buni si ii parasesti pentru ca nu ai avut sentimente pentru ei? Te simti cu moralul la pamant decat  toata lumea din jurul tau? Data urmatoare cand cunosti pe cineva pe pagina de matrimoniale si este un barbat loial si un bun partener, incearca sa lupti cu orice gand care zice sa-l parasesti. Daca simti ca pierzi sentimentele fata de el, sau ca te plictisesti, condimenteaza relatia, fa ceva nou cu partenerul, nu renunta cu usurinta.

Confrunta-ti fricile

Majoritatea oamenilor se tem teribil de vulnerabilitate. A lasa pe cineva suficient de aproape ca sa-ti vada defectele, si esecurile este o idee terifianta, dar nu poti avea dragoste fara riscul de a fi ranita.

Da-ti seama ca oamenii sunt conceputi pentru a fi sociabili

Suntem facuti sa construim conexiuni intre noi si sa schimbam energie. Nu-ti poti petrece tot timpul oferindu-i partenerului tau dragoste fara sa-l lasi sa-ti ofere si el dragoste inapoi. Nu iti poti petrece tot timpul oferind dragoste unui partener indiferent si indepartat si nu te poti rani pe tine, pentru ca relatia sa functioneze

Recunoaste tiparele daunatoare in comportamentul tau

Gaseste ce mai exact in copilaria ta s-a intamplat ca in prezent sa ai o problema sa mentii un echilibru in relatie? Acest lucru s-ar putea arata in multe feluri. De exemplu, sa te infometezi, sa vorbesti din ce in ce mai putin, sa-ti pierzi propriul simt al vointei si ambitia de a satisface in schimb vointa celeilalte persoane. Autovatamarea si gandurile suicidale pot fi, de asemenea, un semn ca incerci sa faci loc altor oameni, considerandu-i mai importanti.

Reflecta asupra copilariei tale

Ai fost intotdeauna sigura ca parintii tai, familia extinsa si prietenii te-au iubit cu adevarat, chiar si atunci cand ai gresit sau te-ai comportat intr-un mod ,,neobisnuit” sau ai fost intampinata cu critici constante la fiecare pas si ai facut sa crezi ca tu nu ai fost niciodata suficienta?

Gaseste pacea cu trecutul, astfel incat sa te poti elibera

A fi iubita neconditionat astazi nu va remedia amintirile din copilaria ta de a fi nedorita sau maltratata. Pana cand nu vei putea sa te ocupi pe deplin de trecut si de temerile si grijile pe care le-ai acumulat, nu vei putea lasa pe nimeni sa te iubeasca. S-ar putea chiar sa cauti relatii in care nu exista dragoste.