Lista celor mai bogate persoane din lume poate varia de la an la an, in functie de cea mai recenta valoare neta si de performanta financiara. Iata cea mai recenta lista a celor mai bogate 10 persoane din lume, bazata pe Lista Forbes in timp real din 16 iunie 2022 si cateva fapte interesante despre fiecare dintre ele. Pentru mai multe intra pe meni.ro unde vei gasi cele mai bune articole despre afaceri si bani.

1. Elon Musk – 215,6 miliarde de dolari Elon Musk lucreaza pentru a revolutiona transportul atat pe Pamant, prin producatorul de masini electrice

Compania de masini electrice a lui Elon Musk, Tesla, este evaluata acum la aproape 800 de miliarde de dolari, in prezent, averea sa neta este de 215,6 miliarde de dolari. Compania de rachete a lui Musk, SpaceX, este evaluata acum la aproape 100 de miliarde de dolari. Tesla a devenit cel mai valoros producator de automobile din lume, cu o capitalizare de piata de 800 de miliarde de dolari in octombrie 2021.

2. Bernard Arnault & Family – 139,1 miliarde USD LVMH – Presedintele si CEO-ul Frantei Bernard Arnault este a doua cea mai bogata persoana de pe pamant in prezent. Averea sa neta este de 139,1,3 miliarde de dolari, rezultata din afacerea sa intr-un imperiu de peste 70 de marci, inclusiv Louis Vuitton si Sephora. Omul de afaceri francez si cel mai bogat om din Europa, Bernard Arnault, a castigat averea de 100 de miliarde de dolari anul trecut, in decembrie.

3. Jeff Bezos – 133,4 miliarde de dolari , fondatorul si CEO-ul Amazon, Jeff Bezos are o avere neta de 133,4 miliarde de dolari si se afla astazi pe locul trei ca cea mai bogata persoana de pe pamant. Pozitia sa ramane aceeasi chiar si dupa ce a divortat de sotia sa MacKenzie in 2019 si i-a transferat ei un sfert din participatia sa din Amazon. Bezos a fondat uriasul Amazon in 1994 din garajul sau din Seattle. Gigantul comertului electronic a cules beneficiile acestei pandemii de coronavirus, mai multi oameni cumparand online.

4. Gautam Adani si familia – 97,2 miliarde de dolari Promotor al Grupului Adani, Gautam Adani si-a separat averea de milioane de afaceri in energie, logistica, agricultura, aerospatiala si alte sectoare. Grupul Adani este un conglomerat multinational care se ocupa cu operatiuni si dezvoltari portuare din India, facandu-l pe Adani cel mai bogat om din Asia.

5. Mukesh Ambani – 96,6 miliarde de dolari Un abandon de la Stanford, Ambani a fost unul dintre cei mai bogati barbati din Asia, de peste un deceniu incoace. El este proprietarul si presedintele Reliance Industries, care genereaza un venit de peste 74 de miliarde de dolari, conform Forbes.

6. Larry Ellison – 95,9 miliarde USD Larry Ellison are o avere neta de 95,9 miliarde USD pe care a castigat-o de la Oracle, firma de software pe care a fondat-o in 1977. A demisionat din functia de CEO al companiei in 2014 si de atunci functioneaza ca presedinte al companiei. consiliu de administratie si consilier tehnologic principal al companiei. Ellison este, de asemenea, in consiliul de administratie al Tesla din decembrie 2018, dupa ce a achizitionat 3 milioane de actiuni la inceputul acelui an. El detine aproape toata insula hawaiana Lanai.

7. Larry Page – 95,0 miliarde de dolari Larry Page, cofondatorul Google, are o avere neta de 95 de miliarde de dolari si se afla pe locul 9 printre cei mai bogati oameni din lume. De asemenea, a investit in Planetary Resources, renumita companie de explorare spatiala, si finanteaza, de asemenea, „Flying Car”, companiile startup Kitty Hawk si Opener.

8. Sergey Brin – 91,4 miliarde de dolari Cofondatorul si membru al consiliului de administratie al Alphabet, Sergey Brin are o avere neta de 91,4 miliarde de dolari, ceea ce il plaseaza pe locul zece printre cei mai bogati persoane din lume. El a co-fondat Google impreuna cu Larry Page in 1998, care a devenit public in 2004 si a devenit Alphabet in 2015.