Bond Girls nu s-au schimbat prea mult in istoria lui James Bond. In cea mai mare parte sunt femei inteligente si atractive care folosesc fiecare truc din arsenalul lor pentru a intra in mintea lui Bond si a castiga un pic de avantaj in joc. Aceste femei sunt mult mai complexe decat atat si au devenit, in filmele mai recente, un simbol al imputernicirii feminine, care este usor de digerat pentru fanii ”veterani” ai agentului MI6.

Being a Bond Girl este visul multor actrite, la fel ca si Bond, acesta este unul dintre cele mai prestigioase si ravnite roluri din cinema si are puterea de a transforma carierele si nu este suficient sa fie atractive, femeile Bond trebuie sa transmita un anumit sentimentul de pericol si care, in spatele acestui sex-appeal, se ascunde o persoana calculatoare, cu agenda proprie, care poate fi atat rival, cat si aliat pentru cel mai faimos spion din cinema.

La prima vedere, se pare ca figura Bond Girl este acolo pentru a-i oferi lui Bond un pic de romantism, dar acesta nu este aproape niciodata complet, in istoria sa, 007 a dat peste femei care l-au inselat, care l-au ajutat. iesi din situatii imposibile in viata si chiar il ajuta sa termine misiuni pe care altfel nu le-ar putea indeplini.

Multe femei au devenit Bond Girls in istoria Bond, dar nu toate sunt la fel, unele sunt mai bune decat altele si asta nu are nicio legatura cu cat de bine arata in bikini.

Acum, ca avem un nou film Bond si o Bond Girl pe scena (Ana de Armas este Paloma, un agent incepator care se intalneste cu Bond in cea mai recenta misiune care l-a fortat sa iasa la pensie), ne-am clasat pe cel mai bun (si cel mai rau) in Istoria obligatiunilor.

Madeleine Swann – Lea Seydoux

Swann nu este o domnisoara in suferinta, este o femeie puternica care poate lupta bine, in plus este un psiholog genial, stie sa foloseasca arma si are o legatura cu organizatia criminala SPECTRE care o face deosebit de interesanta.

Vesper Lynd – Eva Green

Nu se intampla adesea ca o Bond Girl sa fie interpretata de doua actrite diferite, dar Vesper este prea buna pentru a fi lasata singura in trecutul lui Bond, ea reprezinta vistieria britanica si intra in viata lui Bond ca un aliat, ascunzand un secret, ceea ce face relatia lor mai mult. complicat decat pare. Vesper a marcat un moment important din viata lui Bond si aproape a ajuns sa-l distruga.

Domino – Claudine Auger

Domino este partenerul unora dintre dusmanii lui Bond, dar mai tarziu devine aliatul lui si il ajuta sa gaseasca o modalitate de a-l invinge, riscandu-si propria viata, astfel incat Bond sa-si poata indeplini misiunea si sa opreasca un maniac.

Xenia Onatopp – Famke Jenssen

Bond Girls pot fi si ele diabolice, Xenia nu avea de gand sa lase pe nimeni sa-i spuna ce sa faca, asa ca a decis sa devina psiho-ul povestii, era un pilot al fortelor aeriene ruse si stia exact ce sa faca pentru a-i determina pe barbati sa faca. ce voia ea.

Tracy Bond – Diana Rigg

Tracy nu este cea mai buna, dar a fost singura Bond Girl care a reusit sa puna capat burlacei agentului. Nu este cea mai faimoasa dintre Bond Girls sau cea mai puternica, dar este una dintre cele mai importante din viata lui Bond, deoarece a marcat un moment cheie in istoria lui si l-a facut putin mai uman.

Pusy Galore – Honor Blackmans

Ea este probabil una dintre cele mai faimoase Bond Girls de acolo, in principal datorita numelui ei, dar si pentru ca nu este doar un raufacator, ci liderul propriului ei grup criminal, ceea ce nu pot spune multe femei din serie. 

Dr. Christmas Jones – Denise Richards

Dr. Jones a aparut in The World is Not Enough in 1999 alaturi de Pierce Brosnan si ea este cea mai proasta dintre toti. De ce? Aceasta Bond Girl trebuia sa fie un om de stiinta stralucit, dar nu era chiar foarte desteapta, se pare ca s-au concentrat mai mult pe a o face sa arate bine pe ecran decat sa lucreze pe abilitatile pe care ar trebui sa le aiba din experienta ei in domeniu, asa ca nu este tocmai utila pentru misiune si a petrecut cea mai mare parte a filmului lasand barbatii sa se ocupe de tot.