Dupa un sezon intens plin de dezvaluiri neasteptate, WandaVision s-a incheiat cu o ultima batalie care nu este tocmai o incheiere pentru povestea lui Scarlet Witch, ci mai degraba un nou inceput.

Capitolul incepe cu Wanda care isi salveaza copiii si Agatha incercand sa absoarba puterile magiei haosului pe care Wanda le-a folosit pentru a mentine Hex, dar pana acum Wanda si, dupa o referire la Vrajitorul din Oz, Agatha dispare si White Vision isi face intrare mare in Westview, dar nu pentru motivele pe care le crede sotia lui sitcom.

Si asa incepe batalia celor doua Viziune. Wanda nu este un raufacator, vrea sa repare mizeria creata de ea si are nevoie de mult ajutor pentru a o face, iar White Vision este o problema. Monica Rambeau, intre timp, este prinsa in capcana de falsul Pietro, care incearca sa impiedice aceasta batalie sa se incheie intr-un mod incomod pentru Agatha Harkness.

Agatha are Darkholdul zeului de benzi desenate Chthon si il foloseste pentru a-i spune Wanda ca este destinul ei sa distruga lumea, dar ea refuza, asa ca vrajitoarea incepe sa „taie sforile” tuturor papusilor Westview pentru a-i arata ce este in neregula. ceea ce a facut de fapt.

Ce a facut Wanda?

Fiecare persoana din Westview simte durerea si cosmarurile Wanda si devine prea mult pentru ea, ceea ce duce la o noua explozie de energie care ne confirma ca nu stie sa-si controleze pe deplin puterile, dar are o idee si o foloseste pentru a deschide o gaura in lumea lui si permite „ostaticilor” sai sa scape.

Wanda nu este un ticalos, sufera si durerea ei o face sa faca ceva ce nu si-a dorit niciodata, sa prinda mii de oameni in propria ei fantezie. Dar Billy, Tommy si Vision nu exista, nu pot trai in afara Westview si incep sa dispara cand The Hex se deschide, lasand-o pe Wanda intre o stanca si un loc greu.

Agatha vrea ca Wanda sa-i dea puterea si incearca sa o convinga pe Wanda sa renunte la ea in schimbul salvarii familiei, dar nu se mai lasa pacalita atat de usor, problema este ca fiecare „lovitura” pe care o lanseaza impotriva inamicului ei ajunge sa-i dea un putin.mai mult din puterea ei si pentru o clipa se pare ca Wanda a fost invinsa.

Dar lucrurile din WandaVision nu sunt ceea ce par, Scarlet Witch si-a folosit propria magie, si runele vrajitoarelor, pentru a pacali pe Agatha si a-i arata ce voia sa vada, cand de fapt o invingea. Agatha a invatat-o pe Wanda, fara sa stie, cum sa devina Vrajitoarea Stacojie, indeplinind acelasi rol pe care il are in benzi desenate, fiind mentorul ei.

„Nu stii ce ai facut”, spune Agatha (care este condamnata sa fie vecina barfa pe care s-a prefacut ca este pe tot parcursul sezonului), poate pentru ca Wanda nu intelege pe deplin ce inseamna sa fii Vrajitoarea Stacojie sau pentru ca ea stie de existenta lui Chthon, zeul haosului care apare in benzi desenate si o manipuleaza pe Wanda pentru a-si face treaba murdara.

Este Hayward un raufacator?

Pe masura ce lupta incepe in The Hex, Tyler Hayward isi continua planurile de a o ucide pe Wanda, dar Jimmy Woo are un plan sa-l opreasca inainte de a provoca mai multe daune decat a facut deja, furand cadavrul lui Vision si incercand sa o convinga pe Wanda sa-l puna inapoi. online ca sa-l poata folosi.

Hayward a programat in continuare White Vision sa distruga Hex Vision, dar White Vision rezista si incearca sa inteleaga cine este, cine este adevarata Vision si daca exista o sansa de a-si recastiga amintirile pe care le-a pierdut prin moarte si prin inviare. Intalnirea dintre cei doi Vision ajunge sa restabileasca memoria si sa opreasca atacul, pentru ca in lumea benzilor desenate nu moare nimeni cu adevarat.

Visoin stie ca nu pot ramane in The Hex pentru totdeauna, asa ca familia se pregateste sa-si ia ramas-bun si inca o pierdere (pentru Wanda). Vision, Wanda, Billy si Tommy se intorc la casa unde a inceput totul, Hexul din jurul lor micsorandu-se, iar realitatea ameninta sa distruga totul.

Intr-o alta intorsatura trista, fantezia este distrusa SI Wanda (care are o bucata din Piatra Mintii in ea) isi pierde familia inca o data, dar de data aceasta este pregatita si pregatita sa faca fata adevarului si durerii.

Ce urmeaza pentru Vision? Nici macar nu stie el insusi, dar exista o Viziune Alba acolo si asta inseamna ca mai exista sanse sa-l recupereze, mai ales ca amintirile sau datele lui nu au fost sterse complet.

La escena post creditos: Monica Rambeau, Spectrum y Captain Marvel 2

Rambeau apare la timp pentru a-i salva pe Billy si Tommy de un Hayward care nu are nicio problema sa impuste doi copii. Rambeau isi foloseste noile puteri (care sunt cele ale eroinei Spectrum din benzi desenate) pentru a salva copiii.

Nu vedem prea multe din puterile Monicai in timpul episodului, dar ea are un rol mai mare de jucat in viitor si vedem putin din asta in scena de dupa porci.

Woo si echipa sa incearca sa curete mizeria Westview, Hayward este arestat, iar Rambeau primeste un vizitator neasteptat. Un Skrull care a fost trimis de un „vechi prieten” al mamei sale care vrea sa se reintalneasca cu ea. Prietenul respectiv trebuie sa fie Nick Fury, iar vizita lui Skrull o conecteaza pe Monica de Captain Marvel, ceea ce inseamna ca am putea-o vedea in continuare.

A doua scena dupa credite: Wanda si Darkhold

Dupa scena de la mijlocul creditelor, ajungem sa vedem o a doua scena in care o vedem pe Wanda band ceai, citind in liniste Darkhold si experimentand puterile pe care le-a descoperit in timpul sezonului. 

Acolo auzim vocea lui Billy si Tommy cerand ajutor, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa nu fie deloc morti sau ca fantezia Westview are un pic de realitate. S-ar putea ca energia care i-a creat pe Billy si Tommy sa fie inca acolo si sa fie canalizata?

Scena finala este cea care ne face sa credem ca Wanda va trebui sa apeleze la Doctor Strange pentru a invata cum sa-si controleze magia, mai ales acum ca Agatha a iesit din imagine.

Promisiunea care nu a fost indeplinita

Fanii Marvel asteptau o cameo socanta, aparitia Doctorului Strange, dar acea cameo nu a venit niciodata si nu ne-a lasat niciun indiciu despre cum il va intalni Wanda pe Razbunatorul.

Se pare ca nu va exista un al doilea sezon, sau cel putin niciun plan, dar povestea cu siguranta lasa lucrurile deschise si exista suficient material pentru a continua chiar si dupa aparitia Wandei in filmul Doctor Strange.