Filmele cu fantome ne testeaza intotdeauna scepticismul. Credem ca cel mai logic lucru este ca nimic din toate acestea nu exista, ca nu exista spectre, entitati malefice sau spirite furioase care hartuiesc si ii terorizeaza pe cei vii, dar trebuie doar sa punem un film de groaza bun, astfel incat convingerea sa inceapa sa fie distrusa, si sa ajungi sa lasi lumina aprinsa pentru a putea dormi (folosind paturile ca protectie).

Sunt multe povesti si legende urbane care incearca sa explice ce sunt fantomele si de ce exista, sunt cei care spun ca sunt sufletele unor oameni care au murit inainte de vremea lor si in conditii violente, altii spun ca sunt forte demonice sau rezultat al vrajitoriei si, Desi probabil ca nu vom afla adevarul, cinematograful ne-a oferit cateva teorii care nu ne fac sa tremuram si sa credem in imposibil.

Pentru fanii de groaza, Netflix a devenit una dintre cele mai bune platforme, oferind un mix de seriale, filme clasice si originale in care monstrii, ucigasii, vrajitoarele si spectrii sunt protagonisti si ii fac pe ambii protagonisti ai povestii sa sufere pe cei care urmaresc. exteriorul.

De la Guillermo del Toro la Stephen King, selectia Netflix de filme cu fantome este brutala si exista suficiente optiuni pentru a te transforma intr-un maraton de groaza.

Filme cu fantome care sa te tina treaz:

Aspectul lucrurilor

Cu Amanda Seyfried si James Norton in rolurile principale , acest film urmareste un cuplu care se muta intr-o casa imensa dintr-un oras mic, unde sotul si-a gasit un nou loc de munca. La inceput pare o a doua sansa de a obtine tot ce si-au dorit, dar in curand incepe sa experimenteze lucruri ciudate si sa fie bantuita de ceea ce crede ca este fantoma cuiva care a murit acolo (si totul este inspirat de o poveste adevarata).

Influenta/ Legarea

Aceste filme sunt impreuna pentru ca au teme similare.

The influence (sau La influence) este un film spaniol in care o asistenta trebuie sa se mute acasa pentru a avea grija de mama ei bolnava. Se intoarce cu fiica ei si in curand incep sa se intample lucruri ciudate, legate de niste vrajitorie si de un plan macabru care le poate distruge viata.

The Binding il are in rolurile principale pe Mia Maestro si a fost regizat de Domenico Emanuele de Feudis. Povestea urmareste o femeie care calatoreste cu fiica ei la casa mamei logodnicului ei, intr-un mic oras italian pitoresc. Se pare ca vor avea un weekend perfect, dar in curand ea descopera ca familia logodnicului ei are un trecut intunecat si ca au indeplinit un ritual ciudat care o implica pe fiica ei, care este atacata de o prezenta sinistra care vrea sa-i ia viata.

Casa lui

Acesta a fost considerat cel mai bun film de groaza al anului 2020 in premiera pe Netflix. Casa lui este povestea a doi refugiati din Sudan care reusesc sa scape de razboi si sa ceara azil in Regatul Unit, o data acolo, guvernul le spune ca trebuie sa locuiasca intr-o casa veche, murdara si distrusa, intr-o perioada de proba in care vor decide daca pot ramane. Problema este ca casa este locuita si de cele mai inspaimantatoare fantome, dar cuplul trebuie sa gaseasca o modalitate de a rezolva problema fara ajutor, deoarece plangerea poate fi luata ca un punct de a-si anula azilul.

Orfelinatul

Regizat de JA Bayona si produs de Guillermo del Toro, aceasta este povestea unei familii care se muta intr-o casa incredibila pe malul oceanului, pe care intentioneaza sa o transforme intr-un camin pentru copii. In timpul pregatirii ei, propriul ei fiu dispare, iar mama (Belen Rueda) trebuie sa faca tot posibilul pentru a descoperi secretele acelui loc si a recupera copilul, care sufera de o boala care il poate ucide daca nu se intoarce curand acasa.

Mama

Andy Muschietti din noile adaptari ale lui It regizeaza acest film cu Jessica Chastain. Povestea incepe cand un barbat si iubitul lui primesc custodia celor doua nepoate, care au petrecut ani de zile singure intr-o casa din padure. Fetele nu numai ca au multe traume de depasit, dar par sa fi adus cu ele o prezenta malefica care vrea sa distruga pe oricine indrazneste sa le desparta de ea. Guillermo del Toro este unul dintre producatori. 

Fear Street (trilogie)

Bazata pe cartile lui RL Stine, aceasta trilogie are loc in 3 ani diferiti in anii 1980, 1990 si 1600. Povestea incepe cu o crima, care ii determina pe adolescentii orasului sa descopere ca totul este legat de o femeie misterioasa. un blestem asupra locului dupa ce a fost condamnat la moarte, iar crima uciderilor se va opri doar daca vor afla ce vrea ea.

Straniu

Acest film a fost produs intre Filipine si Singapore si incepe atunci cand sinuciderea unei eleve dintr-o scoala catolica de fete provoaca panica in randul colegilor ei de clasa, ceea ce o determina pe un consilier clarvazator sa contacteze o fantoma pentru a descoperi trecutul manastirii, marcat printr-o serie de abuzuri brutale.

Eu sunt lucrul dragut care traieste in aceasta casa

Ruth Wilson din Luther and His Dark Materials joaca in acest film Oz Perkins. Povestea se concentreaza pe o asistenta care este angajata sa aiba grija de o autoare in varsta de carti de groaza, care locuieste singura in conacul ei. Incetul cu incetul, asistenta incepe sa aiba viziuni si sa observe lucruri ciudate in casa, care o lasa din ce in ce mai speriata si disperata dupa raspunsuri. Este totul in capul tau? Ea e moarta? Exista mii de intrebari in mintea lui si trebuie sa mearga la limita pentru a descoperi adevarul.

GhostLab

Din Thailanda, acest film original Netflix incepe dupa ce doi medici sunt martori la evenimente ciudate care au loc in spitalul lor, care pare a fi bantuit, facandu-i obsedati sa obtina dovezi stiintifice ale existentei fantomelor.