Organizarea bagajului pentru o excursie nu este usoara, mai ales daca obiectivul dvs. este de a impacheta cat mai multe articole vestimentare. Fiecare element de imbracaminte de calatorie pe care il impachetati trebuie sa fie relevant pentru a va asigura ca luati elementele potrivite in calatoria dvs. si pentru a evita suprapunerea. Daca planificati o calatorie cu destinatii variate, activitati si climate diferite, urmati aceste sfaturi pentru a determina ce imbracaminte ar trebui sa iei cu tine.

Ce activitati planuiti sa desfasurati?

O parte din distractia calatoriei este explorarea tuturor punctelor turistice pe care un oras le ofera. De la muzee si temple la restaurante si viata de noapte, imbracamintea ta trebuie sa lucreze intr-o varietate de moduri. O rochie Maxi poate fi purtata practic oriunde, dar una scurta nu poate decat daca are un furou. Pantalonii scurti sunt draguti si merg purtati in diferite moduri, insa trebuie sa te asiguri ca vremea este frumoasa. Intotdeauna impachetati optiunile conservatoare care pot fi purtate atunci cand intri in situri religioase sau daca calatoresti in zonele mai putin turistice. Orice at fi, este important sa iei cu tine tinute confortabile dar care sa fie extrem de versatile in acelasi timp.

 Multi-scop: Pot sa-l folosesc mai mult de o ocazie?

Fiecare element din bagajul dvs. ar trebui sa aiba mai multe utilizari. Un element nu trebuie sa fie o piesa „convertibila” pentru a servi multi-scop. Luati in considerare aceste exemple:

Pantalonii convertibili pot lucra excelent in teorie – sunt 2-in-1. De multe ori, totusi, nu sunt foarte magulitori, ceea ce face multe fete sa nu doreasca sa ii poarte. Este mai bine sa gasiti ceva functional si la moda. De ce sa impachetati ceva daca nu va place?

Calitate: Este durabil?

Luati in considerare ciclul de viata al unui element de imbracaminte pe care il utilizati acasa. Chiar si obiectele ieftine pot dura ani daca le purtati doar ocazional. Cand calatoriti, totusi, imbracamintea dvs. functioneaza foarte tare din cauza utilizarii constante si a metodelor de spalare, astfel incat durata de viata poate fi limitata. Este important sa impachetati imbracamintea de calatorie care este durabila. Alegeti elemente care nu se vor deteriora dupa cateva spalari.

Nu ambalati articole vestimentare voluminoase

Inainte de a achizitiona un element sau de a selecta unul din dulapul propriu, vedeti cat de mult are nevoie de spatiu. Daca este foarte voluminos, luati in considerare ambalarea unui element mai compact. Chiar si in climatul mai rece, cheia este de a-ti alege cu atentie imbracamintea. Blugi, de exemplu, pot fi voluminosi si grei, dar beneficiile depasesc definirea dezavantajelor.

Sfat de calatorie: Spalati imbracamintea pe care doriti sa o luati si lasati-o sa se usuce in interior in baie. Daca dureaza mai mult de 24 de ore, este posibil sa nu fie cea mai buna alegere. Ia in considerare faptul ca va trebui sa iti speli hainele daca o sa fii in vacanta pentru mai mult timp. Asadar, este foarte util ca hainele sa ti se usuce rapid.

Ca regula generala, daca intentionati sa impachetati mai putin de zece articole de imbracaminte, doriti sa va asigurati ca majoritatea articolelor vestimentare se pot usca rapid, deoarece optiunile dvs. sunt mai limitate.