Pentru azi in categoria locuri, va prezentam un oras din Romania ce merita vizitat cat mai des. Frumosul Brasov, oras de munte, curat, ingrijit si valoros centru cultural.

In acest oras se regasesc foarte multe atractii,  fie ca vizitati centrul cu Piata Sfatului, fie Biserica Neagra, fie urcati pe varful Tampa, veti gasi cu siguranta motive sa va bucurati de privelistea superba.

Speram sa-l vizitati cei care nu ati facut-o pana acum si asteptam si impresiile calatoriilor voastre.

Iar pana atunci va  lasam in compania unui clip minunat ce descrie tare frumos acest oras.

In completare la articol avem si urmatoarea marturie a lui Bogdan Tache:

Mi-era dor de Brasov!

“Orasul din caldare” cum obisnuies deseori sa il numesc. Imi era dor sa merg lenes pe strazile lui strajuite de arhitectura veche de inspiratie teutona. Cu oamenii lui amabili sau cu aspectul sau cosmopolit. Fiind oras turistic poti vedea cu ochiul liber diverse atitudini intiparite in ADNul oamenilor doar prin simpla apartenenta la un neam sau la o comunitate, diferite de cea din care fac parte eu.Mi-era dor sa vad Biserica Neagra sau Piata Sfatului, Strada sforii sau Turnul Negru (care este de fapt alb in urma unei restaurari necesare dupa incendiul ce ii daduse denumirea de negru).Imi era dor sa stau in fata la Aro si sa ma uit la oamenii de afaceri importanti ce ies din faimosul hotel sau la artistii ce coboara pentru a simti pulsul strazii.Imi era dor sa mananc un platou ardelenesc in catacombele de la Sergiana, cu slaninuta si ceapa rosie chiar daca stiam ca voi avea probleme cu fierea doua zile dupa.Brasovul este unul dintre orasele mele preferate. Asta poate si pentru ca de cate ori ma aflu acolo, devin mai bun, mai tolerant si mai civilizat in sensul nonbalcanic, asa cum sunt de cele mai multe ori ardelenii nostri.Ultima data am fost acum o luna in Brasov. Era cald, mult prea cald pentru gusturile mele, un om ce nu se impaca deloc cu soarele torid de plina vara. Dar nici macar caldura arzatoare nu m-a oprit sa colind, la pas, strazile Brasovului, sa vizitez aceleasi arhicunoscute obiective de care dupa a cine stie cata zecea oara de cand vizitez acest oras, nici acum nu pot spune ca m-am plictisit. De fapt cred ca nu am sa ma plictisesc niciodata de aceasta minunata urbe.Mi s-a facut dor de Brasov, din nou, chiar din momentul in care il vedeam indepartanduse in oglinzile retrovizoare ale masinii ce gonea deja catre alte locuri frumoase.La revedere Brasov! Fii fara grija! Ma voi intoarce curand la tine…”