Infiintarea unui cabinet medical reprezinta atat o realizare, un succes, dar si o provocare pentru orice medic. Insa, de la infiintare, orice medic trebuie sa aiba in vedere incheiarea unei asigurari de malpraxis.

Daca aveti aceasta meserie, este bine sa cautati servicii complete pentru a va proteja cabinetul medical din punct de vedere legal. Atat in derularea activitatii, cat si in cazurile de malpraxis medical, indiferent de gradul de complexitate, este bine sa aveti un avocat malpraxis. Iar echipa ad-avocat.ro va poate fi alaturi in provocarile meseriei.

Ce trebuie spus despre malpraxis: cum il defineste legea

Legea 95/2006 spune ca malpraxisul medical reprezinta eroarea profesionala savarsita in exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicand raspunderea civila a personalului medical si a furnizorului de produse si servicii medicale, sanitare si farmaceutice.

Dreptul malpraxisului medical reglementeaza raspunderea civila delictuala a medicilor si prestatorilor de servicii medicale. Unui medic i se poate antrena raspunderea civila dar si cea penala, pentru prejudiciile produse din eroare, neglijenta, imprudenta, cunostinte medicale insuficiente in exercitarea profesiei, prin acte individuale in cadrul procedurilor de preventie, diagnostic sau tratament.

Pe langa definitia legala, orice caz de malpraxis medical aduce cu sine o incarcatura emotionala, cu atat mai mult daca ne gandim la pozitia vulnerabila a pacientului. Prezenta unui cadru legal bine definit si implicarea unui avocat malpraxis obiectiv, cu experienta in domeniu, ce ajuta ambele parti si poate media un astfel de conflict cu puternice implicatii psihice si emotionale, in determinarea doleantelor si validitatii acestora, precum si a remediilor ce se impun.

Un avocat malpraxis Bucuresti poate gestiona solutionarea aspectelor juridice in problemele de malpraxis medical. Iar casa de avocatura tip boutique ad-avocat.ro este printre putinele asociatii cu expertiza in acest domeniul medical, atat in malpraxis, cat si in organizarea si functionarea activitatii medicale.

Cum te poate ajuta un avocat malpraxis cand vine vorba de malpraxis medical?

Un avocat malpraxis cunoaste temeinic legislatia raspunderii civile medicale si intelege toate aspectele unei abordari pluridisciplinare, fiind disponibil atat pentru consultanta, cat si pentru mediere pacient-avocat, dar si in caz de litigiu, reprezentand in instanta. Un avocat specializat in aceasta ramura a dreptului garanteaza profesionalism, implicare, atentie la detalii si la procedura, dar si respect si atentie la componenta umana in acest proces delicat.

Experienta si statutul unui avocat in Romania in domeniul malpraxis ii permite sa apare interesele clientilor in cele mai complexe spete.

●       in situatia in care un pacient considera ca personalul medical trebuie sa raspunda pentru malpraxis, un avocat specializat in domeniul malpraxisului il poate consilia sa se adreseze organelor de jurisdictie profesionala ale medicilor. In prima faza atributia legala apartine Colegiului Medicilor din Romania si Ministerului Sanatatii Publice, care judeca cazurile de abateri de la normele de etica profesionala, de deontologie medicala si de la regulile de buna practica profesionala, in calitate de organ de jurisdictie profesionala.

●       daca este nemultumit de solutie, un avocat specializat in malpraxis poate sfatui pacientul sa se adreseze instantei in cadrul unei actiuni civile.

●       daca actul malpraxisului constituie infractiune, pacientul, prin avocatul sau, se poate adresa organului de cercetare penala, insa acesta se poate sesiza si din oficiu. Partea vatamata se va constitui parte civila in procesul penal, actiunea civila se va alatura celei penale, urmand ca instanta sa se pronunte si pe latura civila. Daca instanta nu gaseste solutionarea actiunii civile in cazurile prevazute de lege, atunci un avocat malpraxis se poate adresa separat instantei civile.

Dupa cum observati, legislatia si procedurile juridice in caz de malpraxis si spetele pot fi complexe, deci, fara doar si poate, alegerea unui avocat malpraxis bun este imperioasa.

Ce servicii va pune la dispoztie echipa ad-avocat.ro?

Casa ad-avocat.ro functioneaza in regim de boutique, adica prefera sa gestioneze un numar mai mic de clienti carorora sa le ofere implicare totala, consultanta si solutionarea cauzrilor cat mai rapid, si oferind un tip de abonament lunar in care este inclus un numar de ore, fapt ce faciliteaza si partea financiara a unui colaborari client-avocat.

Expertiza ad-avocat.ro, gestionand partea legala si juridica, va ajuta sa va concentrati pe activitatea medicala si pe cresterea performantei. Casa de avocati ad-avoact.ro are o baza legala solida si servicii performante ce pot preveni neplacerile provocate de intelegerea gresita a drepturilor unui pacient sau de aplicarea incorecta a acestora.

Suntem o echipa de avocati buni in Bucuresti, cu multe specializari in drept, printre care si malpraxisul. Am gasit intotdeuana o solutie pentru disputele legate de malpraxis medical si am protejat reputatia medicilor care ne-au ales. Daca cautati un avocat malpraxis cu experienta, noi va oferim servicii avocatura dupa cu urmeaza:

●       Infiintarea cabinetului/asociatiei medicale

●       servicii mediere malpraxis, pentru evitarea unui proces, cu costuri minime si timp redus, cu confidentialitatea garantata. Mediatorii ad-avocat.ro au o pregatire speciala in domeniul mediere malpraxis, fiind recunoscuti de Ministerul Justitiei. Ei faciliteaza comunicarea dintre partile aflate in conflict.

●       stabilirea mecanismelor legale necesare indeplinirii cerintelor legislatiei din Romania

●       consultanta legala in orice problema juridica cu care va puteti confrunta atunci cand vine vorba de malparaxis dar si de functionarea curenta. Asistenta juridica a unui avocat de malpraxis medical include aspecte de drept material sau aspecte de drept procedural. Cu titlu de exemplu, consultanta juridica poate privi procedura administrativa ce trebuie desfasurata in situatia unei sesizari privind savarsirea unui malpraxis medical, sau aspecte obligatorii ale consimtamantului informat pe care un medic este obligat a-l solicita unui pacient.

●       reprezentare in cazuri de malpraxis, atat in fata Directiei de sanatate Publica, cat si a instantelor de judecata, in caz de lititgii. Daca cauti un cabinet avocatura Bucuresti care sa poata prelua cazurile de malpraxis ce nu au fost solutionate prin mediere, echipa ad-avocat.ro ofera si reprezentarea juridica, ce include demersurile legale in fata organelor de cercetare sau urmarire penala, parchetelor de pe langa judecatorii, tribunale sau curti de apel, instantelor de judecata cum ar fi curti de apel, tribunale sau judecatorii. Reprezentarea juridica include prezenta unui avocat in cadrul procedurilor judiciare sau extrajudiciare ce au legatura cu o speta in sine.