Daca faceti pasul si incepeti o noua afacere anul acesta, probabil ca aveti deja multe in farfurie. Pentru ca o afacere noua sa functioneze necesita mult timp, chiar mai multa rabdare si putin noroc pe parcurs.

Daca, indiferent de motiv, nu sunteti la curent cand vine vorba de metodele traditionale de acces la finantare de capital , nu va faceti griji – nu sunteti singuri. Multe companii noi sunt refuzate pentru imprumuturi bancare daca nu sunt in masura sa-si demonstreze viabilitatea financiara, pentru ca nu sunt in activitate suficient de mult timp sau pentru ca nu au o cifra de afaceri anuala suficient de mare.

Ati putea avea un scor de credit excelent si o idee de afaceri chiar mai buna, dar totusi ati lovit un zid cu bancile. Explorarea modalitatilor alternative de accesare a fondurilor de pornire este o alta modalitate de a va ajuta sa obtineti asistenta financiara de care aveti nevoie pentru a incepe.

1. Imprumuturi de la egal la egal

Site-urile de imprumut P2P sunt piete online care reunesc imprumutatorii si imprumutatii intr-un spatiu neutru, fara a fi nevoie sa se ocupe nici de un om de mijloc. IF-ISA-urile sau conturile de economii individuale de finantare inovatoare permit creditorilor dornici sa investeasca in produse specifice, cum ar fi intreprinderile mici, fara a fi impozitati pe dobanda castigata. Acest lucru se datoreaza in primul rand indemnizatiei de economii personale aferente tuturor ISA-urilor, care permite contribuabililor cu rata de baza sa castige pana la 1.000 GBP de dobanzi fara impozite in fiecare an fiscal.

2. Crowdfunding

Crowdfunding-ul a fost popular de la inceputul secolului, multe povesti de succes venind de pe internet. Daca reusiti sa creati un pitch decent, o platforma de crowdfunding poate oferi finantare rapida de la o serie de donatori din intreaga lume.

Mai bine, campaniile de succes de crowdfunding atrag adesea atentia capitalistilor de risc, care ar putea deschide si mai multe usi pentru afacerea dvs. Cercul de finantare si Kickstarter sunt alegeri excelente de luat in considerare daca sunteti un crowdfunder pentru prima data. La sfarsitul anului 2019, mai mult de 4,6 miliarde de dolari americani fusesera promisiuni pentru proiectele Kickstarter de pe platforma.

3. Ingerul investeste

Un investitor inger este un individ bogat care ofera un imprumut de capital pentru noi afaceri. De obicei, acest lucru este in schimbul unui fel de datorie convertibila sau de capital propriu, in functie de termenii tranzactiei. Investitorii ingeri intervin, de obicei, atunci cand putini altii sunt dispusi sa puna bani pe linie pentru o idee, asa ca, din punct de vedere istoric, acesti indivizi sunt de obicei mai putin averse fata de risc decat alti investitori.

Inainte de a cauta o retea mai larga de investitori ingeri, intrebati familia si prietenii daca stiu de cineva din cercul dvs. care ar putea avea mijloacele si ar fi dispusi sa arunce o privire asupra propunerii dvs. S-ar putea sa ajungeti la o afacere mai buna in acest fel.

4. Subventii pentru intreprinderi mici

Unele guverne ofera ocazional subventii pentru noi afaceri , mai ales daca indeplinesc anumite criterii sau actioneaza in conformitate cu initiativele pe care consiliul le promoveaza activ. Nu strica sa faci niste cercetari si sa vezi daca exista subventii locale la care poti solicita.

Majoritatea subventiilor platesc sume anuale relativ mici, adesea ca o modalitate de a ajuta intreprinderile mici sa mentina un flux de numerar, care poate fi foarte util in lunile mai linistite. Retineti ca acest proces poate necesita traversarea unei cantitati echitabile de birocratie. Cu toate acestea, acest lucru va merita probabil daca veti avea acces la fonduri in cele din urma.

5. Capital de risc

Capitalul de risc este un tip specific de finantare furnizat de firmele care gestioneaza un fond de investitii colective din diverse surse. Ei tind sa investeasca in companii noi cu potential ridicat de crestere sau in cele care indica o crestere relativ buna intr-un interval scurt de timp. Un capitalist de risc solicita de obicei o participatie la capital in schimbul finantarii, iar fondurile pot fi alocate in diferite etape pe parcursul unui ciclu de afaceri.