Anul acesta, nevoia de SEO a crescut la un nivel istoric. Pe măsură ce consumatorii au trecut în masă la online, chiar și cele mai tradiționale companii și-au dat seama că trebuie să accelereze trecerea la digital. SEO este cel mai viabil și mai rentabil mod de a înțelege și de a ajunge la clienți în momentele cheie care contează.

Multe mărci și companii știu (sau cred că știu) că au nevoie de SEO pentru afacerile lor digitale și de beneficiile pe care le vor obține din activitatea SEO implementată în business-ul lor. SEO va îmbunătăți cu siguranță căutarea și vizibilitatea generală a unui site web, dar ce altă valoare reală oferă?

1. Căutarea organică este cel mai adesea sursa principală a traficului pe site

Căutarea organică este o parte masivă a performanței site-ului web al majorității companiilor și o componentă critică a canalului de cumpărare și, în cele din urmă, îi determină pe utilizatori să finalizeze o conversie sau o implicare, ne spun specialistii de pe ibox.ro. După cum știu specialiștii în marketing, Google deține o porțiune semnificativ mai mare din piața de căutare decât concurenții precum Yahoo, Bing, Baidu, Yandex, DuckDuckGo și mulți, mulți alții. Asta nu înseamnă că toate motoarele de căutare nu contribuie la vizibilitatea unui brand.

Doar că Google deține o parte considerabilă din piața generală de căutare. Cu toate acestea, este un lider clar și, prin urmare, este important să urmați liniile directoare. Dar partea rămasă a pieței deținută de alte motoare este valoroasă și pentru mărci. Acest lucru este valabil mai ales pentru mărcile din nișe verticale unde motoarele de căutare vocale, vizuale și verticale joacă un rol esențial. Google, fiind cel mai vizitat site web din lume (și în special în Statele Unite), se întâmplă, de asemenea, să fie cel mai popular furnizor de e-mail la nivel global, cu peste 1 miliard de utilizatori.

YouTube este al doilea cel mai mare motor de căutare și peste 2 miliarde de oameni îl accesează cel puțin o dată pe lună. Știm că o majoritatea oamenilor cu acces la internet vizitează Google cel puțin o dată pe zi pentru a obține informații.

2. SEO creează încredere și credibilitate

Scopul oricărui SEO experimentat este de a stabili o bază solidă pentru un site web frumos, cu o experiență de utilizator curată și eficientă, ușor de descoperit în căutare, datorită încrederii și credibilității mărcii și a proprietăților sale digitale. Multe elemente intră în stabilirea autorității cu privire la motoarele de căutare precum Google. În plus față de factorii menționați mai sus, autoritatea se acumulează în timp ca urmare a unor aspecte precum:

• Legături naturale.

• Comportamentul pozitiv al utilizatorului.

• Semnalele de învățare automată.

• Elemente și conținut optimizat pe pagină.

Dar stabilirea acestei autorități va face mai mult pentru o marcă decât majoritatea, dacă nu toate, alte optimizări digitale. Problema este că este imposibil să creezi încredere și credibilitate peste noapte – la fel ca în viața reală. Autoritatea se câștigă și se construiește în timp. Respectarea orientărilor E-A-T de la Google este esențială pentru a asigura rezultate de succes. Stabilirea unui brand ca autoritate necesită răbdare, efort și angajament și se bazează pe oferirea unui produs sau serviciu valoros, de calitate, care permite clienților să aibă încredere într-un brand. Mai multe despre serviciile de optimizare SEO afli accesand news.ro.

3. SEO este cel mai bun mod de a înțelege vocea consumatorului

De la înțelegerea schimbărilor de piață macro la înțelegerea intenției consumatorilor, SEO ne spune ce vor și ce au nevoie clienții. Datele și formatele SEO ne oferă semnale clare de intenție și comportamentul utilizatorilor.

Face acest lucru în mai multe moduri:

• Căutare date de interogare.

• Analiza SERP.

• Date analitice și informații despre AI.