Cei doi tineri de 22 si respectiv 30 de ani vindeau cate patru kilograme de marijuana pe luna

Adevarate sere in care cultivau drogurile, asta au gasit joi seara politistii Serviciului Antidrog de la Crima Organizata, in apartamentele a doi tineri din Pitesti. Corturi termoizolante si adevarate instalatii cu ajutorul carora se cultiva cannabisul, plante ajunse la diverse stadii de maturitate, dar si cantitati importante de LSD – droguri de mare risc, si etnobotanice. Cei doi indivizi de 22 si respectiv 30 de ani aveau zeci poate sute de clienti, fiind considerati cei mai importanti dealeri de droguri din Pitesti.

Baiatul dr. Pletea ii ajuta pe traficanti si isi oprea marfa drept comision

Primul a fost prins Adrian Stefan Militaru dupa ce a vandut 10 grame de cannabis unui ofiter sub acoperire, iar la scurt timp a fost identificat si complicele sau, Doru Stefan Mirea. Pe langa plantele pe care le cultivau, cei doi primeau cantitati impresionante de droguri din Spania si Olanda, iar clienti aveau cu duiumul. Intr-o luna vindeau cam patru kilograme de marijuana. Demn de mentionat este ca in timp ce politistii erau la perchezitii, zeci de clienti au sunat dupa marfa la usile celor doua apartamente situate in blocurile B4, de pe Calea Bascovului si D12 din Popa Sapca. Cei doi tineri se ocupau cu traficul de stupefiante de mai bine de sase ani. Amandoi au mai fost arestati pentru trafic de droguri, dar instanta i-a condamnat la pedepse cu suspendare. Surse din randul anchetatorilor spun ca unul dintre consumatori, baiatul doctorului Sorin Pletea ii ajuta pe traficanti nu doar sa-si gaseasca clientii, vindea si el la randul sau, iar comisionul si-l oprea in general din marfa.

Serele din apartament au inceput sa se dezvolte in ultimul timp in Pitesti si asta pentru ca toate obiectele necesare cultivarii plantelor sunt foarte usor de procurat.„Ne-a surprins faptul ca au aparut in Pitesti culturile indoor, foarte multi consumatori si dealeri de droguri isi pot procura toata instalatia de pe internet. Vorbim despre corturi din material termoizolant, becuri de mare putere care produc caldura si lumina, ingrasaminte chimice, ventilatoare si sistem de irigare cu toate accesoriile necesare pentru un mediu propice crestereii plantelor”, a precizat comisarul sef Emanuel Voicu, seful Serviciului Antidrog, din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti.Cei doi pitesteni au fost retinuti pe baza de ordonanta, urmand sa fie dusi in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.