O astfel de schimbare, precum mutarea la alta școala sau alt liceu, are loc din diferite motive precum: schimbarea locuinței, mutarea parinților in alt oraș, nemulțumirea fața de școala/liceul actual, dorința parinților sau chiar a elevilor de a studia la o unitate de invațamant „mai buna”, „ai bine vazuta”, situația in care elevul este respins sau exmatriculat, neințelegeri foarte mari cu colegii sau cu profesorii care sa duca pana la nesiguranța de a merge la acea școala sau acel liceu. Odata ajunși in noua unitate de invațamant urmeaza o perioada de acomodare in care trebuie sa ai incredere in tine ca totul va fi bine.  Și acum ce fac?  

In momentul in care adolescentul este intre „vechea școala” și „noua școala”, cu siguranța intampina stari de confuzie, incertitutine, teama. “O sa ma acomodez, o sa ma placa, o sa ma ințeleg cu noii colegi, profesorii o sa fie prea severi?”, inevitabil te vei gandi la astfel de intrebari. Daca te lovești de o asemenea situație, vorbește cu parinții și cu prietenii tai, pana te vei liniști.

In ziua in care vei pași in noua clasa, incepe ziua cu buna dispoziție. Un mic dejun bogat, cateva melodii cu mesaj optimist, rucsacul tau preferat, toate vor avea menirea sa te faca sa pașești cu incredere in noua locație. Daca in aceasta noua școala sau liceu, se poarta uniforma, ai grija sa n-o uiți in dulap, ar fi ciudat ca tu sa fii singurul elev imbracat altfel. Și daca tot am ajuns la partea „Ai grija sa nu uiți!”, poate cel mai important este sa nu uiți de punctualitate. In noaptea dinaintea marei zile, incearca sa te bagi mai devreme la somn ca sa te poți trezi la timp și sa fii fresh in ziua cu pricina.

Intra in clasa cu zambetul pe buze, vorbește cu toți colegii și incearca sa te apropii ușor de ei.Totuși, datorita dorinței tale de a te apropia cat mai repede de ei, ai grija sa nu devii insistent și sa ajungi sa-i enervezi. Cu calm, rabdare și in timp, veți ajunge sa va cunoașteți și poate sa legați prietenii stranse.   Citeste mai departe