Weiny Machado  deplange moartea fiicei sale Ana Clara Benevides Machado , un fan care a murit dupa ce s-a imbolnavit la un  concert Taylor Swift in Brazilia. „Mi-am pierdut singura fiica, o fata inteligenta fericita”, a declarat Weiny  intr-un interviu din 18 noiembrie tradus din portugheza in engleza. „Era era pe cale sa absolve psihologie in aprilie anul viitor, economisind bani. Nu am cuvinte sa-mi exprim durerea. A plecat de acasa pentru a-si indeplini un vis si s-a intors moarta”.

Tatal tanarului de 23 de ani a mentionat ca cauta mai multe informatii despre incident. 

„Vreau sa se stabileasca daca de fapt li s-a interzis sa aduca apa, daca a existat neglijenta in acordarea asistentei”, a continuat el. „Stiu ca cantareata le impartea apa fanilor, iar asta este absurd pentru un eveniment de aceasta amploare. Nimic nu o va aduce pe fiica mea inapoi, dar sper ca, daca se va confirma neglijenta, cineva sa fie pedepsit, astfel incat acest lucru. nu se intampla nimanui”.

Ana Clara a participat la concertul lui Taylor Eras Tour pe stadionul Nilton Santos din Rio de Janeiro pe 17 noiembrie. Intr-o declaratie tradusa din portugheza in engleza, organizatorul T4F (Time for Fun) a spus ca Ana Clara nu s-a simtit bine si ca a fost „prompt”. a fost ingrijita de primii care au intervenit, ea fiind „dusa la centrul medical de pe stadionul Nilton Saltos pentru protocolul de prim ajutor”.

„Avand in vedere situatia”, continua declaratia, „echipa medicala a ales sa o transfere la Spitalul Salgado Filho, unde, dupa aproape o ora de ingrijiri de urgenta, a murit din pacate. Familiei si prietenilor Anei Clara Benevides Machado, sincerul nostru condoleante.”

Potrivit publicatiei locale G1, Departamentul Municipal de Sanatate din Rio a declarat ca Ana Clara a suferit un stop cardiorespirator si ca Instituto Medico Legal (IML) va certifica cauza mortii, care inca nu a fost dezvaluita.

Dupa ce a aflat vestea disparitiei Anei Clara, cantareata „Delicate” si-a exprimat durerea. 

„Nu pot sa cred ca scriu aceste cuvinte, dar cu inima zdrobita spun ca am pierdut un fan mai devreme in seara asta, inainte de spectacol”, a scris Taylor pe Instagram Stories pe 17 noiembrie. „Nici macar nu pot sa-ti spun. cat de devastat sunt de asta. Exista foarte putine informatii pe care le am in afara de faptul ca era atat de incredibil de frumoasa si mult prea tanara.”

„Nu voi putea vorbi despre asta de pe scena pentru ca ma simt coplesita de durere chiar si cand incerc sa vorbesc despre asta”, a continuat ea. „Vreau sa spun ca acum simt aceasta pierdere profund si inima mea franta se indreapta spre familia si prietenii ei. Acesta este ultimul lucru la care am crezut ca se va intampla cand am decis sa aducem acest turneu in Brazilia.”

Intr-un videoclip obtinut de ABC News, Taylor a putut fi vazut regizand de la echipele de scena pentru a aduce apa membrilor publicului.

„Este foarte cald”, a spus ea la un moment dat, „deci daca cineva spune ca are nevoie de apa cand este atat de cald, chiar are nevoie de ea”.

Castigatoarea de 12 ori Grammy a anuntat, de asemenea, amanarea spectacolului ei din 18 noiembrie „din cauza temperaturilor extreme din Rio”, scriind: „Siguranta si bunastarea fanilor, colegilor mei interpreti si a echipajului trebuie si va fi intotdeauna pe primul loc. .”