Sony Pictures combina doua lumi cu urmatorul film „Karate Kid”, care ii va avea in rolurile principale atat pe Ralph Macchio, cat si pe Jackie Chan si urmeaza sa fie lansat pe 13 decembrie 2024. Studioul a lansat un scurt videoclip pe YouTube in care se lauda cu o cautare globala de casting pentru urmatorul viitor Karate Kid.

Jonathan Entwistle este la bord pentru a regiza noul film dintr-un scenariu de Rob Lieber, cu Karen Rosenfeld producatoare. Noul film „Karate Kid” va fi atat o continuare a serialului de teatru original din epoca anilor 80, cat si a remake-ului de succes din 2010. Se poate presupune ca Sony nu ignora noul fandom din seria lor „Cobra Kai”, care a fost un hit cult pe YouTube Red inainte de a deveni un blockbuster Netflix.

„Karate Kid” initial, regizat de regizorul „Rocky” John G. Avildsen, a fost prezentat ca un fel de poveste despre sport pentru adolescenti, cu ganduri asemanatoare, avandu-l pe Macchio ca un licean hartuit care descopera ca mesterul apartamentului sau (un Oscar- nominalizat Pat Morita) este atat un expert in karate, cat si un tip destul de cool. Imigrantul traumatizat, a carui sotie si fiu copil au murit intr-un lagar de internare in timp ce castiga o lupta pentru Medalia de Onoare in al Doilea Razboi Mondial, il ajuta pe Daniel sa devina un artist martial priceput si o persoana mai buna, iar filmul atinge punctul culminant la un turneu local de karate. .

Aclamata drama a castigat 90 de milioane de dolari pe piata interna in 1984, cu un buget de 8 milioane de dolari, iar „The Karate Kid Part II” a dus duo-ul inapoi in orasul natal al domnului Miyagi din Okinawa si a fost un succes popular, castigand 115 milioane de dolari in 1986. „The Karate Kid Part III” nu a fost un succes in 1989, nici filmul cu Hillary Swank in „The Next Karate Kid” in 1994.

Cu toate acestea, un remake din China, cu Jaden Smith si Jackie Chan in rolurile principale (ca o variatie libera a personajului Mr. Miyagi) a castigat recenzii decente si a fost un succes puternic in vara lui 2010, castigand 359 de milioane de dolari in intreaga lume datorita vanzarii ca „ new to you” drama de ciocnire culturala care vizeaza nu adultii nostalgici, ci copiii actuali. Alegerea lui Chan drept mentor intelept si modest a fost un carlig multicultural si multinational, iar veterinarul global a oferit una dintre cele mai bune performante ale sale.

Asadar, da, Sony vrea sa ramana in afacerea „Karate Kid”, nu in ultimul rand din cauza noului popularitate datorata serialului Netflix „Cobra Kai”. Serialul, care va difuza in curand al saselea si ultimul sezon, este o continuare mostenita cu Macchio si rivalul sau original (Johnny Lawrence al lui William Zabka) la zeci de ani dupa confruntarea lor initiala. Spectacolul este plin de apeluri nostalgice la cele trei filme originale, dar si-a amintit ca este un divertisment de cultura pop actual, centrat pe urmatoarea generatie (personificata de Xolo Mariduena, Mary Mouser, Tanner Buchanan si Peyton List).

Trebuia ca Sony sa-si dea seama cum sa jongleze cel mai bine cu mai multe iteratii de succes ale unui IP nu este tocmai cea mai grava problema pe care o are, iar faptul ca Chan se intoarce arata ca nu au uitat de remake-ul mult mai bun decat se astepta si de acesta. fani care nu au aparut din cauza nostalgiei anilor 80. Fara sa stim cum se intersecteaza cele doua lumi (nu este ca si cum ar fi necesar saritul in multivers), aceasta seamana tematic cu o viitoare continuare a „Ghostbusters” care combina distributia originala, oamenii din „Afterlife” si vedetele lui Paul Feig. reface.

Nu se stie daca alti membri ai distributiei „Cobra Kai” vor relua. Idem pentru Jaden Smith – care a tinut cont de o legenda a ecranului.