Despre presedintele Basescu se stie ca este extrem de pretentios atunci cand vine vorba despre partenerii de viata ai celor doua fiice ale sale. Cu toate astea, Bogdan Ionescu alias Syda, proaspatul sot al Elenei Basescu pare fi reusit sa se ridicce, totusi, la pretentiile socrului sau, in ciuda faptului ca, atunci cand vine vorba despre afaceri este… repetent.

In 2009, Elena Basescu pleca la Strasbourg, ca reprezentant al Romaniei in Parlamentul European, lasandu-si iubitul singur, printre tentatiile cu masuri 90/60/90 ale Bucurestiului. Cateva luni mai tarziu, ca prin minune, Syda castiga un concurs catalogat “dubios” de presa de atunci si implicit un post de consilier econimic la Ambasada Romaniei de la Paris (adica la doua ore si jumatate de Strasbourg, cu trenul rapid).

Dupa ce mass-media s-a inflamat la auzul acestei vesti, Bogdan a dat inapoi, anuntand ca isi da demisia din postul pe care-l ocupase de doar cateva zile.Ceea ce putina lume stie, insa, este ca la sfarsitul anului 2010, Syda si-a facut oficial debutul in afaceri, probabil in ideea de a nu mai fi considerat un baiat de bani gata.

Astfel, in luna septembrie, Sidonia, mama lui, ii cedeaza firma Syd Design SRL. Noul patron ii largeste aria de activitate, targetand mai mult zona imobiliara si cea de consultanta in afaceri. Toate bune si frumoase, pana aici, insa conform documentelor de la Registrul Comertului, Syd Design SRL a reusit de atunci performanta sa aiba o cifra de afaceri de… 0 lei. Practic, in doi ani, firma lui Syda nu a produs si nu a cheltuit nici un ban, deci, evident, nu a adus nici un beneficiu.

Cam mare diferenta fata de EBA, care in Parlametul European are un salariu de vreo 7.000 de euro lunar.Bogdan Ionescu se trage dintr-o familie extrem de potenta financiar. Tatal sau, Bebe Ionescu, fost director FPS invarte afaceri de milioane, unul dintre partenerii sai fiind chiar Adriean Videanu, lider marcant in PDL si prieten bun cu Traian Basescu.

Bilantul de la Registrul Comertului, care arata ca firma lui Syda are o cifra de afaceri de 0 lei