Desi pentru unele persoane amenajarea unor alei frumoase, impunatoare si/sau opulente poate parea un moft, un bun proiect de amenajare a aleilor existente in cadrul unei curti sau a unor societati de profil comercial nu doar ca poate schimba aspectul vizual, insa totodata poate ajuta la o buna dispunere si delimitare a unor sectoare de activitate.

Aleile impun proiecte de amenajare bine puse la punct, proiecte de regula foarte simple si relativ economice. Ca elemente de baza pentru amenajarea unei alei se pot folosi materiale de constructii de uz interior, dar recomandate sunt cele construite special pentru exterior, ce au capacitate sa reziste excelent la o serie de factori naturali, cat si antropici. Aleile cu siguranta nu vor fi ocolite, ci dimpotriva, vor fi supuse unui trafic intens. Intocmai de aceea o solutie extrem de benefica si avantajoasa atat din punct de vedere calitativ, cat si financiar, vor fi amenajarile cu beton amprentat.

Idei de amenjare a aleilor cu beton amprentat

Optand pentru amenajarea aleilor cu beton amprentat vei obtine riguroase beneficii, unul dintre ele fiind versatilitatea exprimata la costuri. Totodata, acest material nu-ti impune anumite conditii sau o mentenanta stricta si speciala asa cum o poate impune betonul obisnuit sau lemnul, de exemplu.

Asadar, folosirea acestui material de constructii iti ofera o varietate de idei de amenajare in stiluri unice.

Idei de amenajare alei

Poti opta pentru pavarea aleilor cu beton amprentat pentru a defini sectoarele de lucru. Astfel, poti creea alei in forma de patrat sau dreptunghi (tinand cont de forma si dimensiunea suprafetei), evitand o serie de elemente cu rol estetic ce vor pune curtea in evidenta (de exemplu o fantana arteziana situata in centrul curtii). Totodata poti creea alei serpuite, drepte sau in panta, alei unice, pe o singura directie sau alei care sa se intersecteze cu alte zone ale amplasamentului.

De asemenea puteti opta pentru alei lungi si inguste (ideale in cadrul spatiilor mici), cat si pentru alei late. Aleile late sunt ideale pentru a comunica cu sectoarele de lucru si pot fi utilizate cu succes pentru diferite intrebuintari (de exemplu la testele de masina, pentru sustinerea masinii in curte, spatiu de depozitare pentru o serie de lucrari exterioare etc.).

Desigur, se pot realiza imbinatii intre cele doua tipuri de alei, prin intermediul carora sa delimitati zona functionala de cea cu rol estetic (de pilda, gradina de flori, un foisor etc.).

Betonul amprentat va face cu usurinta fata oricarei solicitari, aplicabilitatea si rezistenta acestuia fiind la cote inalte.