Comunicarea, fie ca este vorba despre partener sau doar despre cineva important in viata ta, este cheia pentru dezvoltarea sau mentinerea oricarei relatii. Fara comunicare, lucrurile s-ar putea pierde. Comunicarea este uneori privita in intregime sau luata ca atare. Comunicarea eficienta este ceva care rareori se intampla in mod natural pentru o multime de oameni.

Adesea este ceva la care oamenii trebuie sa lucreze in relatia lor. In ciuda faptului ca este dificila, comunicarea eficienta cu partenerul este posibila si meritata. Stabilirea acestei comunicari sanatoase intr-o relatie este incredibil de importanta din multe motive diferite. cautiubire.ro dezvaluie cele mai importante motive pentru care o comunicare buna este cheia oricarei relatii fericite.

De ce este importanta comunicarea intr-o relatie

Conflictul intr-o relatie este ceva cu care fiecare cuplu se va infrunta la un moment dat. Adevarat, nu toate conflictele sunt rele. Cu toate acestea, ar trebui rezolvate sanatos si rapid. Cand conflictul nu poate fi rezolvat si unul sau ambii parteneri se ranesc in mod intentionat unul pe celalalt, acesta devine nesanatos. In mod clar, aceasta nu este o abordare sanatoasa atunci cand comunici cu persoana pe care o iubesti cel mai mult. Cel mai important lucru pentru rezolvarea conflictului este comunicarea sanatoasa. Spunandu-i partenerului in mod clar ce a facut sau face rau si cum ati fi preferat sa faca acest lucru, va va ajuta relatia foarte mult. Cand aveti abilitati excelente de comunicare, dvs. si partenerul dvs. veti putea rezolva conflictul rapid si sanatos.

O relatie la distanta

Abilitatile bune de comunicare sunt extrem de importante atunci cand o relatie trebuie sa fie la distanta, indiferent de motiv. Este posibil sa trebuiasca sa lucrati in diferite orase sau sa petreceti perioade lungi departe de partenerul dvs. Oricare ar fi motivul pentru care faceti distante lungi, acesta poate provoca tensiune asupra relatiei voastre. 

Daca exista o lipsa de comunicare buna, cuplurile se pot indeparta si se pot simti deconectate unele de altele. Comunicarea este foarte importanta atunci cand nu puteti vedea cealalta persoana zilnic, saptamanal sau chiar mai mult. Acest lucru se datoreaza faptului ca trebuie sa alegeti sa comunicati cu persoana in mod constient. 

Cand faceti distante lungi cu partenerul dvs., trebuie sa depuneti un efort suplimentar in relatia voastra. Oricat de neimportant ar parea, o comunicare buna, prin orice mediu, este singurul mod in care va puteti mentine sanatos relatia. O relatie nu este un lucru pe care sa il poti verifica din cand in cand si sa presupui ca totul va fi bine. Dezvoltarea unei relatii, indiferent daca este o relatie noua sau o relatie veche, poate depinde de intentia si temeinicia la care comunica oamenii.

Investitia intr-o relatie poate aduce atat de multe beneficii in viata ta. Persoana cu care aveti o relatie este probabil cel mai bun prieten, partenerul dvs. si persoana dvs. de contact. Multi oameni considera partenerul lor cel mai bun prieten. De fapt, potrivit  specialistilor, prietenia este fundamentul unei relatii sanatoase. Cu alte cuvinte, o mare prietenie este necesara pentru o relatie excelenta. Dar, termenul „cel mai bun prieten” inseamna ceva doar daca relatia se dezvolta odata cu trecerea timpului.

Partenerul dvs. poate fi cel mai bun prieten al dvs., dar daca nu comunicati corect cu el, puteti cadea din contact si legatura dvs. de comunicare se poate pierde. Este important sa comunicati cu partenerul dvs., astfel incat voi doi sa va puteti dezvolta prietenia, ceea ce va imbunatateste si relatia.