Muzeul National al Femeilor in Arte (NMWA) din Washington, DC, va fi supus unei renovari la scara larga pentru a aduce cladirea sa istorica mai complet in secolul XXI. Planul de 66 de milioane de dolari, care presupune inchiderea muzeului pentru public timp de doi ani incepand cu luna august, va extinde galeriile, va infiinta un nou centru de cercetare, va moderniza facilitatile pentru vizitatori si va actualiza sistemele mecanice. Este prima renovare completa a institutiei din 1987, cand a fost deschisa publicului in interiorul cladirii revigorarii clasice din 1908, care este casa sa.

,,Aceasta renovare va asigura faptul ca muzeul continua sa promoveze contributiile femeilor artiste intr-un mod care sa atraga publicul si sustinatorii zilei de maine”, a declarat directorul NMWA Susan Fisher Sterling intr-un comunicat.

Printre completarile care vor veni cu proiectul se numara o noua galerie de orientare pentru a intampina vizitatorii si a expune misiunea muzeului; un studio de educatie pentru ateliere practice, conversatii si cursuri; sisteme noi de iluminat, climatizare si securitate; si facilitati de depozitare renovate pentru cele 5.500 de lucrari ale muzeului. Acoperisul cladirii, care este desemnat ca reper national, va fi, de asemenea, refacut.

,,Este o structura maiestuoasa – atemporala si frumoasa”, a declarat Sandra Vicchio de la firma de arhitectura Sandra Vicchio & Associates, care a fost aleasa sa intreprinda lucrarea, intr-un comunicat. ,,Pentru a proteja colectia si a permite NMWA sa educe si sa angajeze lumea mai eficient, trebuie sa actualizam anvelopa cladirii, sa imbunatatim performanta sistemelor sale si sa folosim mai bine spatiul interior. Revitalizarea cladirii inseamna a pozitiona muzeul pentru un viitor triumfator. „

Pana in prezent s-au strans peste 50 de milioane de dolari pentru proiect, despre care muzeul spune ca a devenit treptat mai scump ca urmare a pandemiei.

Renovarea a fost condusa de regretatul Wilhelmina Cole Holladay, care a fondat muzeul alaturi de sotul ei, Wallace, in urma cu mai bine de 30 de ani. Wilhelmina Holladay, care a murit in martie la 98 de ani, a cumparat cladirea in 1983. Ulterior a fost extinsa prin achizitionarea unei proprietati invecinate de 5.300 de metri patrati, care a devenit in cele din urma aripa Elisabeth A. Kasser. Aripa s-a deschis in 1997, aducand amprenta totala a muzeului la peste 84.000 de metri patrati.

Muzeul gazduieste o colectie vitala de lucrari realizate de artisti care identifica femeile, printre care Mary Cassatt, Judy Chicago, Frida Kahlo, Faith Ringgold, Pipilotti Rist, Amy Sherald si Elisabeth Louise Vigee-LeBrun.

,,In faza linistita a campaniei, donatorii si prietenii s-au intensificat in moduri minunate, punandu-ne in vedere obiectivul campaniei noastre”, a declarat Winton S. Holladay, nora Wilhelminei si vicepresedintele consiliului de administratie al muzeului afirmatie. ,,Odata cu trecerea lui Billie, suntem onorati sa-i ducem viziunea mai departe prin finalizarea acestei campanii si restaurarea cladirii noastre pentru generatiile viitoare.