Este un moment bun pentru a cumpara un Nintendo Switch. Suntem aproape la jumatatea anului 2021 si acum ne simtim un moment la fel de bun ca oricare altul pentru a ridica un Nintendo Switch.

In primul rand, exista o alegere intre Nintendo Switch original si noul Nintendo Switch Lite . Asta e bine. In al doilea rand, cu lipsa PS5 si Xbox Seria X, Switch-ul este cea mai accesibila consola de acolo.

In al treilea rand, Nintendo Switch are acum una dintre cele mai bune, mai variate si mai profunde biblioteci din orice consola. Pe scurt: exista multe dintre care sa alegi.

Iata alegerile noastre pentru cele mai bune jocuri de pe Nintendo Switch.

Legenda lui Zelda: Breath of the Wild

Nu este mare lucru, Breath of the Wild este doar cel mai bun joc de consens din 2017. Jocul pe care multi il cred este cel mai bun facut vreodata . Jocul care a reusit cumva sa vanda de fapt Nintendo Switch la lansare.  Inca nu stiu cum sa intamplat de fapt, dar a facut-o .

Legend of Zelda: Breath of the Wild este o capodopera legitima care dezbraca genul lumii deschise pana la elementele sale de baza si isi rescrie ADN-ul pentru pura aventura . Este o lume vie cu surpriza si densa cu detalii. O realizare incredibila, importanta.

Super Mario Odyssey

Iata o lista de cuvinte de gunoi care nu se apropie de a descrie Super Mario Odyssey : inventiv, orbitor, inteligent, fara sudura, vesel, creativ.

Super Mario Odyssey  este un joc Nintendo care continua in spiritul The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Toate pariurile sunt dezactivate, tot ce credeai ca stii despre Mario a fost reinventat. Dar iata ce ramane: un joc de precizie perfect reglat, care se simte incredibil in fiecare secunda pe care le ai mainile pe controler .

Animal Crossing: New Horizons

Oameni buni, in aceste zile intunecate si tulburi, este timpul sa dispari intr-o lume noua, sa primesti o ipoteca virtuala si sa-ti dai drumul la fund pentru a-i plati rapid fraierul ala.

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 a fost lansat initial pe Wii U. A fost minunat atunci, este chiar mai bine acum cu tot continutul suplimentar.

Nu s-au schimbat prea multe, dar Mario Kart 8 este la fel de definitiv pe cat devine. Este plin de personaje redabile, piese inventive si caracteristici noi. Ramane cel mai convingator joc multiplayer de pe Nintendo Switch.

Super Mario 3D World + Furia lui Bowser

In umila mea parere, Super Mario 3D World este probabil cel mai mare joc creat pentru copii mici vreodata. Mai ales daca esti un parinte care doreste sa joace alaturi de ei. Este simplu, nu este necesara citirea. Nivelurile sunt bine concepute, deschise si iertatoare.

De asemenea, guverneaza in toate sensurile posibile.

Dar cand adaugati Bowser’s Fury – un titlu experimental Mario care ne-ar putea oferi o perspectiva asupra locului in care Nintendo va lua seria urmatoare – acest pachet este imbatabil. Joaca Super Mario 3D World cu copiii tai, joaca Furia lui Bowser cand se culca. Perfect.

Hades

Hades, un asomatic izometric de la Supergiant Games, a iesit de nicaieri in 2020 si este acum un concurent foarte puternic pentru Jocul Anului.

De ce? O parte din aceasta este lupta – care este fluida, grea si tactila -, dar povestea sa in evolutie, care leaga ideea mortii constante de naratiunea lui Hades, o impinge cu adevarat peste margine. Acesta este un tip de ticalos de care se pot bucura oamenii carora nu le plac ticalosii.