Asociatia de proprietari este o organizatie non-profit. Aceasta exista pentru a opera si pentru a mentine totodata o comunitate rezidentiala. O mare parte dintre aceste asociatii sunt guvernate de un consiliu de administratie. Acest consiliu este ales de membri, acestia fiind obligati sa respecte absolut toate regulile interne ale asociatiei.

In general, regulile sunt prezentate sub forma de articole de constituire, politici adoptate sau regulamente. In continuare, iti vom oferi mai multe informatii utile in legatura cu procesul cu asociatia de proprietari.

Este important sa consultati un avocat asociatii de proprietari

Intr-o astfel de situatie, este mai mult decat esential sa angajati un avocat online bun in acest domeniu. Nu trebuie neaparat sa existe un proces. Un avocat poate ajuta, de cele mai multe ori, la reconsiderarea pozitiei sale. In plus, acesta poate oferi sfaturi mai mult decat valoroase in ceea ce priveste strategia dvs. El poate trimite cereri si scrisori in numele dvs. si atunci cand este cazul va poate reprezenta interesele in cadrul unui litigiu sau proces. Este recomandat sa gasiti pe cineva cu experienta in aceasta arie, care sa stie sa gestioneze corect disputele asociatiei.

Retineti ca un avocat in dreptul muncii nu reprezinta o alegere buna. O asociatie este o organizatie non-profit asemanatoare unei corporatii, iar acest lucru este unul complet diferit de problemele comune de dreptul muncii.

Cand este momentul potrivit pentru a angaja un avocat

Ei bine, aceste informatii iti vor fi de un real ajutor pentru ca vei stii cu exactitate ce ai de facut si cand. Inainte de orice altceva, este important sa stiti cu certitudine daca situatia cu care va confruntati trebuie dusa in tribunal sau nu. Anumite cauze de actiune care trebuie luate in considerare sunt:

– Asociatia de proprietari actioneaza arbitrar si nedrept in acelasi timp impotriva dvs., lucru care va impiedica efectiv sa va puteti exercita drepturile ca si proprietar. Este in vreun fel asociatia respectiva discriminatoare fata de dvs. din punct de vedere al rasei, orientarii sexuale sau a religiei? Membrii nu sunt informati corect sau nu sunt informati deloc in privinta sedintelor?

– Chiar si reclamatiile mici pot fi destul de dificile din punct de vedere financiar si emotional. Retineti ca membrii consiliului de administratie care sunt chemati in judecata sunt cel mai probabil vecinii dvs. Acest lucru inseamna ca un proces cu asociatia va va face cu siguranta viata de zi cu zi ceva mai dificila. Asadar, este foarte important sa va ganditi foarte bine inainte de a lua o decizie. Luati in calcul toate aceste aspecte inainte de a face orice altceva. De asemenea, este important sa stiti ca in cazul in care pierdeti procesul, asociatia de proprietari va poate cere sa achitati toate onorariile legale ale acesteia. Chiar si atunci cand aveti castig de cauza, unele cheltuieli legale vor trebui platite de dvs.

Ce trebuie sa stii pentru a alege avocatul potrivit

Alegerea unui avocat de proprietari este o decizie semnificativa de luat. In cele mai multe situatii, oamenii iau aceasta decizie in functie de tarife. Evident ca pretul este un factor decisive, insa exista si alti factori de care ar trebui sa tineti cont atunci cand cautati un avocat de asociatii de proprietari. Prin urmare, este recomandat sa determinati si nivelul de experienta al avocatului. Totodata, trebuie analizata foarte bine capacitatea de comunicare a acestuia. Colaborarea trebuie sa fie una sincera si eficienta pentru un rezultat optim. Pe adevărul.ro poti citi mai multe despre ce inseamna un proces cu asociatia de proprietari.