Este recunoscut faptul ca prin anumite vise, subconstientul nostru incearca sa ne spuna ceva despre noi insine, ceva ce poate nici nu banuiam. Unii oameni de stiinta cred ca visele ne pot da indicii si asupra starii noastre de sanatate. Explicatia este simpla: visele vin din “interiorul” nostru, incercand sa ne previna asupra anumitor probleme psihice sau fizice. Sa vedem care sunt cele mai comune vise care pot spune ceva despre sanatatea ta.

Franele masinii nu functioneaza. Daca visezi o masina este un semn foarte bun, deoarece vei avansa la locul de munca sau vei depasi o anumita perioada grea din viata ta. Insa, daca te visezi la volanul unei masini iar franele nu functioneaza, subconstientul ti-ar putea transmite ca ai o dependenta din care nu te poti opri. Poate fi vorba de alcool, de droguri sau orice altceva care constituie o dependenta in viata reala.

Sange. Sangele din vis este energia noastra zilnica. Poate esti epuizat, nu mai ai energie sau te simti foarte slabit. Organismul tau incearca sa iti transmita ca te dedici prea mult unui singur lucru (cum ar fi un proiect la serviciu) si ca ai nevoie de o pauza.

Case. Casa este transpunerea starii tale psihice sau fizice, asadar conteaza foarte mult in ce context visezi casa respectiva. Daca este o casa frumoasa, luminoasa, inseamna ca te simti bine cu tine insuti. In schimb, daca este o casa in flacari, daramata sau neingrijita, subconstientul incearca sa iti transmita ca esti stresat, esti ingrijorat asupra unui lucru sau ca te vei imbolnavi si va trebui sa stai la pat.

Apa. Apa limpede simbolizeaza fericirea si calmul interior. Fii atent insa la apa tulbure si neclara care prevesteste necazuri si nefericire. Daca visezi ca te ineci sau apa vine spre tine in valuri uriase, inseamna ca ai prea multe pe cap (treburi casnice, responsabilitati legate de casa sau serviciu) si ca nu le mai faci fata. Simti pur si simplu ca te sufoci si devii din ce in ce mai stresat. Poate este cazul sa delegi anumite responsabilitati catre alte persoane sau sa iti iei cateva zile libere.

Visezi cum cazi. Aceste “cazaturi” ai o stransa legatura cu partea ta sentimentala. Ceva nu merge bine in relatie, oricat de mult te-ai stradui. Daca ai predispozitie la depresie, aceste vise pot sugera faptul ca te afli intr-un moment foarte stresant din viata ta, in care simti ca nimic nu merge bine, si este posibil sa devii depresiv.