Avocații, ca mulți alți profesioniști, folosesc social media și site-urile web pentru a dezvolta noi relații cu cei care caută reprezentare juridică. Folosirea un serviciu juridic online sau angajarea unui avocat online va fi probabil un proces cu mai multe etape din cauza restricțiilor privind avocații și obligația acestora de a păstra informațiile despre clienți, private.

Cum funcționează serviciile juridice online

Internetul a deschis o lume a posibilităților de a rezolva anumite probleme in cel mai eficient si confortabil mod posibil. Și serviciile juridice sunt una dintre ele. Există acum câteva servicii gratuite și plătite, oferind asistență juridică celor care au nevoie de ea. Site-urile vă pot oferi acces liber la formularele juridice cerute de birourile guvernamentale pentru a finaliza o sarcină juridică, dar în mod obișnuit asistența pentru completarea acestor formulare vine la un cost suplimentar. Și în majoritatea cazurilor, când vine vorba de a vorbi „în mod specific” despre situația dvs., serviciile vor încerca să vă potrivească cu un avocat care poate lucra cu dvs. în această chestiune … de obicei pentru un anumit preț. Ei bine, daca vrei sa vorbesti cu un avocat online, clik aici.

Provocări ale comunicării online

Social Media ușurează extrem de mult gasirea unui avocat și veți vedea adesea avocați care răspund la întrebări online. Aceste informații nu ar trebui să fie considerate consultanță juridică formală și nici nu creează o relație de avocat-client. Fiecare caz este diferit și ar trebui să luați în considerare angajarea unui avocat înainte de a continua orice acțiune legală. Avocații se confruntă cu unele restricții prin reguli menite să protejeze corectitudinea sistemului juridic.

Obligatiile pe care le are avocatul online

Confidentialitatea – Avocații clienților potențiali dreptul de a păstra informațiile împărtășite despre o chestiune juridică, private, cu excepția cazului în care clientul dă consimțământul să îl împărtășească cu altii. De fapt, regulile necesită ca avocații să nu fie doar atenți la conversațiile lor online, ci să fie si foarte familiarizați cu tehnologia pe care o folosesc pentru a aduna informații, astfel încât să știe cum să se asigure că o pot păstra privata. Poti da clik aici pentru alte informatii.

Conflictele de interese – Avocații trebuie să evite discutarea chestiunilor juridice cu oricine ar putea avea interese care se confruntă cu clienții existenți ai avocatului. Dacă un avocat pur și simplu răspunde în timp real unei persoane online, în speranța de a semna un nou contract de colaborare, avocatul poate să descopere mai târziu că noul client este implicat într-o chestiune juridică în opoziție cu un alt client care este în prezent reprezentat de acelasi avocat sau firma avocatului. Etica juridică nu permite un astfel de „conflict de interese„, astfel încât avocatul nu va putea să reprezinte noul client.

Restricții de publicitate – Avocații sunt legați de reguli specifice privind modul în care pot face publicitate afacerii lor online.

Cum te poate ajuta un avocat

Lumea legală este plină de schimbări în drept și cerințe. Avocații trebuie sa fie in permanenta la curent cu toate aceste schimbari pentru a-si reprezenta cat mai bine clientii. Ei pot oferi perspectivă și îndrumare generală, dar cu siguranță vor putea face asta doar daca sunt foarte bine pregatiti in domeniul in care activeaza.