A existat o crestere incontestabila a videoclipurilor in agricultura, servicii, produse alimentare sau productie, care contribuie direct la dezvoltarea economica. Fie ca este vorba despre strategii de social media sau intalniri lunare de conferinta, oamenii de afaceri au inteles ca cel mai eficient si mai fluent mod de a comunica o idee este prin video.

Dar de ce?

Ce face dintr-un clip video un instrument la cerere in mai multe industrii primare? Mai mult, ar trebui si afacerea dvs. sa se adapteze la aceasta tendinta in crestere? Vom afla totul despre influenta clipurilor video asupra dezvoltarii economice prin intermediul acestui articol si va vom ajuta sa gasiti raspunsuri la cateva intrebari critice pe parcurs.

Ascensiunea tehnologiei video

Crearea primului videoclip dateaza inca din 1888, cu prima inregistrare a filmului de cel mult 2 secunde. De la inceputurile sale, tehnologia a avansat in mod vertiginos, iar astazi este folosita pe scara larga in mai multe industrii pentru a educa, a implica si a colabora. In plus, diversitatea absoluta a continutului video este motivul principal pentru utilizarea recenta a acestuia in sectoarele industriale. De la videoclipuri scurte la lungi si micro-video, un videoclip poate fi reutilizat si editat in mai multe moduri pentru a ajunge la o baza diferentiata de public.

Anterior, definitia oricarui videoclip era direct legata de camere si decoruri de film scumpe. Acest lucru s-a schimbat in ultimii ani, cand tehnologia smartphone-urilor a crescut si s-a extins pe tot globul. Acum, oamenii pot filma videoclipuri.

Dar editarea?

Editarea video era inca o preocupare. Clipul video nu a devenit accesibil pana cand programele online video editor gratuite si usor de utilizat au intrat in scena. Oamenii pot filma, edita si incarca videoclipuri pe retelele lor de socializare sau le pot folosi in evenimente cu astfel de tehnologii. Accesibilitatea din ce in ce mai mare a realizarii video a facut, de asemenea, mediul mai accesibil pentru publicul general.

Deoarece oamenii au devenit pasionati de videoclipuri, este logic sa folositi acelasi instrument pentru a comunica statistici, a disemina informatii si a interactiona cu un public tinta.

Videoclipurile atrag si implica

Studiile indica faptul ca site-urile web cu videoclipuri inregistreaza o crestere considerabila a timpului de sesiune cu 88%. Una dintre platformele gigantice de vizionare si streaming video, YouTube atrage zilnic miliarde de spectatori. Datele sunt dovada ca oamenilor le place sa se uite la videoclipuri.

Fie ca este vorba de procesul de fabricare a unui produs sau de a-i informa pe tinerii fermieri cu privire la un nou instrument agricol, videoclipul a devenit un instrument puternic de educare a publicului final. De exemplu, o imagine a unui fermier care foloseste pesticide ar putea sa nu aiba aceeasi influenta ca atunci cand face acelasi lucru intr-un videoclip. Personalizarea si umanizarea fac un videoclip mai atragator.

In ceea ce priveste retentia, este dovedit ca oamenii pastreaza mai mult de 50% din ceea ce vad intr-un videoclip. Cu alte cuvinte, videoclipul ofera un strat suplimentar de garantie ca publicul isi va aminti probabil informatiile partajate cu ei. Mareste recunoasterea marcii si creste gradul de constientizare.

Relevanta videoclipului este la fel de esentiala ca si valoarea productiei

Dupa cum s-a explicat mai devreme, cu camerele smartphone-urilor si programele de editare video online, realizarea de videoclipuri a devenit mai accesibila. Deci, nu mai este vorba despre crearea videoclipurilor de inalta calitate, cu o productie grea. Continutul video relevant la care oamenii se raporteaza are o semnificatie mai mare. In plus, peisajul in expansiune al retelelor sociale solicita marcilor sa isi stabileasca o prezenta eficienta online. In timp ce postarile obisnuite sunt esentiale, mai necesara este utilizarea videoclipurilor. Discutand despre subiecte complexe si popularizarea ideilor intr-un segment de public relativ tanar pe retelele sociale poate fi realizata doar cu o strategie video. In plus, un videoclip filmat cu atentie, cu valoare de productie ridicata si editare clara, poate fi cireasa de pe tort.

Video si canalul de vanzari

Atragerea, implicarea si transformarea clientilor potentiali calificati in clienti pe termen lung este o parte a brand building si a cresterii afacerii. Continutul video se poate adapta confortabil pentru a atrage mai multa atentie si a extinde acoperirea, urmarind cu strictete ciclul de vanzari. Buletine informative, prezentari, site-uri web sau caracteristici ale produsului – videoclipurile pot fi plasate strategic in palnia de vanzari pentru a stimula comportamentul de cumparare al consumatorilor, rezultand mai multe conversii.

De exemplu, un videoclip despre caracteristicile produsului de pe site-ul unei marci, ii poate inspira pe cumparatori cu informatii relevante despre produsul lor. In acelasi timp, un link video despre cele mai bune modalitati de intretinere si utilizare a produsului poate fi trimis clientului prin WhatsApp la sfarsitul ciclului de cumparare. Cu alte cuvinte, integrarea continutului video este practica si contribuie la imbogatirea loialitatii si increderii clientilor intr-un brand.

Cum puteti profita de videoclipuri in eforturile dvs. de marketing de dezvoltare economica?

Ca afacere, eforturile dvs. de marketing sunt la fel de reusite ca si eforturile dvs. de a atrage noi clienti si de a-i implica pe cei existenti. Exista diferite moduri in care puteti utiliza videoclipuri in strategia dvs. de marketing – acestea variaza de la continut pe retelele sociale la videoclipuri explicative pe YouTube si multe altele. Desfasurarea de campanii publicitare cu continut video este o alta modalitate pentru a va extinde audienta si a ajunge la clienti noi cu un nivel mai ridicat de implicare.

In plus, cu videoclipurile, oportunitatile de a va localiza continutul se imbunatatesc drastic. Introducerea produselor dvs. catre un public local cu diferite limbi si culturi este usoara atunci cand aveti un videoclip adaptat segmentului specific al publicului. Folosind o strategie video diferentiata, puteti ajunge si viza aceste segmente de public cu videoclipuri localizate si mai umanizate.

Pana la urma, videoclipul este un instrument si poate fi folosit doar pentru a imbunatati o strategie de marketing deja optimizata. Mai mult decat distractiv, videoclipul este un aliat puternic pentru companiile care doresc sa educe, sa informeze si sa-si ghideze publicul. Exista mai multe dovezi acum ca niciodata despre cresterea abrupta a obiceiurilor de vizionare video ale oamenilor de pe tot globul. Astazi, companiile nu mai sunt legate de continut de forma lunga. Ei inteleg ca micro-videoclipurile sunt la fel de eficiente.

Conceptualizarea si executarea unui continut video bun nu inseamna alpinism, utilizarea diversitatii formatelor video, accesibilitatea producatorilor de videoclipuri si cateva cunostinte despre editare. Companiile vor sa fie acolo unde sunt clientii lor si clientii lor – vizioneaza videoclipuri pe smartphone-uri, laptopuri, televizoare, peste tot.