“Buna!

Numele meu este Oana, nu va scriu sa cer un sfat insa vreau sa va spun povestea mea, greu de crezut.

In urma cu 3 ani am inceput facultatea la Sibiu, unde printre alti prieteni l-am cunoscut si pe actualul meu logodnic. Pe atunci eram prieteni buni. Vorbeam in fiecare zi, despre orice; eu mereu mi-am dorit sa imi intemeiez o familie, insa ironic nu m-am gandit niciodata ca cel de langa mine poate fi cel ales.

Dupa terminarea facultatii m-am intors in orasul meu si nu stiu cum destinul a facut ca dintre toti cunoscutii sa tin legatura tocmai cu el. Timp de un am tinut legatura doar prin telefon pana intr-o zi cand el si-a luat inima in dinti sa imi propuna sa fim impreuna si atunci nu am crezut ca e o idee buna o relatie la distanta insa stiindu-l de atata timp si stiind ca e baiat cuminte si linistit stiam ca nu e o gluma si nici nu ar fi umblat cu alta fata asa ca am zis sa risc sa vad ce se intampla.

Spre uimirea noastra totul mergea din ce in ce mai bine. Revelionul acesta am hotarat sa il petrecem impreuna si sa ne vedem pentru prima data ca si cuplu si a fost incredibil ca si cum am fi fost impreuna in tot acest timp. In ianuarie am hotarat sa ne mutam impreuna pe un „teren neutru” asa ca ne-am mutat la Bucuresti.

Totul decurgea minunat intre noi pana cand parintii mei brusc au hotarat sa ma duc acasa. Motivul lor? „Cauta-ti pe unu cu bani si cu un viitor” (prietenul meu fiind absolvent a facultatii de psihologie). Au inceput discutii aprinse pe seama sederii mele la Bucuresti, la scurt timp s-a ajuns la amenintari din partea lor.

Ce nu stiu ei este ca de curand prietenul meu m-a cerut de nevasta si urmeza in cateva luni sa facem cununia civila. Ironic ca parintii mei imi tot spun ca ii fac de ras ca am plecat si sa imi schimb numele….ceea ce acum nu mai este o problema. Singura noastra temere acum este ca trebuie sa le spunem parintilor lui intreaga poveste cum ai mei au fost de acord la inceput si peste noapte s-au schimbat si cum m-au renegat.

Din punctul meu de vedere e putin trist insa sunt pe cale sa imi intemeiez propria familie cu persoana pe care o iubesc si care zilnic imi demonstreaza ca ma iubeste enorm de mult. Astazi este aniversarea noastra si m-am gandit sa va scriu sa va intreb….Voi daca ati fi parintii lui ne-ati sustine sau i-ati impune lui sa renunte la viitoarea lui nevasta care aparent i-a dat peste cap lumea linistita?”