Lucratorii de arta indeamna la boicotarea Zabludowicz Trust –  Un grup numit Boicot / Divest Zabludowicz (BDZ) a publicat o noua declaratie cu 450 de semnatari care condamna atacurile Israelului asupra moscheii Al-Aqsa si evacuarile palestinienilor din Ierusalimul de Est. Grupul, format in 2014 de un mix de artisti, activisti, curatori, scriitori si dealeri, face apel la lucratorii culturali sa se alature efortului lor. In declaratia lor, BDZ a condamnat si atacurile aeriene ale Israelului, care au ucis peste 200 de palestinieni in ultima saptamana de lupte. Semnatarii includ Reena Spaulings, Lawrence Abu Hamdan si Eyal Weizman din grupul castigator al Premiului Turner Forensic Architecture.

Guvernul Marii Britanii formeaza Comitetul pentru noi monumente –  Intr-o opinie publicata duminica in Telegraph  , ministrul culturii Oliver Dowden a spus ca guvernul ,,nu va permite ca istoria Marii Britanii sa fie anulata”. Ministerul britanic formeaza un nou consiliu de patrimoniu pentru a se concentra asupra modului in care organizatiile culturale pot ,,pastra si explica”, spre deosebire de indepartarea statuilor controversate sau a obiectelor contestate. Consiliul este format din Trevor Phillips, fost director al Comisiei pentru egalitate si drepturile omului, si istoricul Robert Tombs. ( Ziarul de arta )

Noul muzeu al lui Pinault se pregateste pentru marea sa deschidere – A sosit in sfarsit timpul: fondatorul Kering, Francois Pinault, este pregatit sa-si deschida mult asteptatul muzeu in fosta Bursa de Valori din Paris pe 22 mai. Artnet News la sfarsitul acestei saptamani.) Proiectul de 194 de milioane de dolari, proiectat de arhitectul Tadao Ando,   este primul muzeu al miliardarului din tara sa natala. Are potentialul de a transforma cartierul Chatelet si reprezinta cea mai recenta presiune soft power de la familia Pinault, care detine, de asemenea, Christie’s si o varietate de marci de lux. ,,Creeaza o imagine mai buna pentru marci si liderii lor sa fie vazuti ca implicati in spatiul cultural”, a spus Katherine Ross, fost executiv al Sotheby.

Grecia intentioneaza sa deschida situri de patrimoniu subacvatic –  Vreti sa vizitati obiectivele turistice … sub apa? Ministerul grec al culturii intentioneaza sa deschida 91 de naufragii pentru scufundari recreative in urmatorii ani, inversand restrictiile anterioare intr-un efort de a umple turismul. Vara trecuta, tara a intampinat in jur de 300 de scafandri la primul sau muzeu subacvatic, naufragiul din Peristera, care dateaza din 425 i.Hr. pana in 415 i.Hr.

PIATA DE ARTA

White Cube se extinde la Aspen –  Galeria blue-chip este cea mai recenta deschidere a unei ferestre pop-up in Aspen, Colorado. Timp de trei luni incepand cu 8 iunie, White Cube va sustine trei spectacole de grup sub titlul ,,Corespondente”. Lucrarile lui Takis, Cerith Wyn Evans, Imi Knoebel, Kaari Upson si Tracey Emin vor fi printre cele prezentate.

Expo Chicago lanseaza targul de editii –  Expo Chicago, targul de arta contemporana de pe Navy Pier care si-a mutat recent datele din septembrie in aprilie, gazduieste un alt targ in fostul sau slot. Editions Chicago se va desfasura in perioada 23-26 septembrie 2021, cu accent pe tiparituri, tiparituri, fotografii si carti de arta.

In interiorul Sneaker Collecting Boom –  Un semn ca adidasii au devenit oficial o clasa de active? Acum sunt disponibile optiuni de proprietate fractionata, la fel ca in art . Compania  Rares permite cumparatorilor sa achizitioneze o parte dintr-un pantof si sa il tranzactioneze ca pe un stoc. Rares a cumparat Nikes-urile pe care Kanye West le-a purtat la Grammy 2008 la Sotheby’s pentru 1,8 milioane de dolari in aprilie si acum intentioneaza sa ofere 72.000 de actiuni ale pantofului pentru 25 de dolari fiecare.

VENIRI SI Mergeri

Mary Beth Edelson moare la 88 de ani – Pionierul artist si avocat al femeilor a murit pe 20 aprilie, la varsta de 88 de ani. Edelson a fost un membru timpuriu al primei galerii americane AIR si fondatoare a revistei pentru femei  Heresies.

Fundatia Joyce anunta castigatorii premiilor – Fundatia Joyce din Chicago a anuntat patru castigatori ai premiului sau de 75.000 USD pentru a sprijini artistii BIPOC. Sunt: Daniel Minter, Sydney Chatman, Kameelah Janan Rasheed si Santiago X.

PENTRU ARTELE SAKE

Muzeul Sursock din Beirut primeste ajutor din Italia –  Italia, impreuna cu departamentul cultural al ONU, au semnat un acord de finantare de 1 milion de euro (1,21 milioane de dolari) pentru a ajuta la finantarea restaurarii faimosului muzeu Sursock, care a fost grav avariat de explozia portului Beirut vara trecuta . Prejudiciul adus institutiei, care detine 1.500 de opere de arta, este de aproximativ 2,5 milioane de euro.

KAWS isi lanseaza Roving Companion –  Figurina  iubita ,,Companion” a lui KAWS se intoarce intr-un turneu mondial mai tarziu in acest an – si de data aceasta, puteti calari. Artista ofera plimbari intr-un balon cu aer cald ,,Companion”. Daca nu puteti obtine un loc, artistul a lansat, de asemenea, o noua linie de figurine de 12 inch in trei culori diferite, cu AllRightsReserved pentru a marca ocazia.